Keski-Suomi liikkuu 2030 agenda tuo seuratoiminnan monipuolisuuden näkyväksi

12.4.2024

Keski-Suomi liikkuu 2030 -agendan tavoitteena on keskisuomalaisten fyysisen aktiivisuuden lisääminen ja paikallaanolon vähentäminen 15 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Tämä kunnianhimoinen tavoite yhdistää maakunnan toimijat edistämään liikkumista ja aktiivista arkea vaikuttavasti ja laajalla yhteistyöllä.

Agendaan halutaan nyt innostaa myös keskisuomalaisia urheiluseuroja, jotka tavoittavat toiminnallaan yli 50 000 lasta, nuorta ja aikuista. Keskisuomalainen seuratoiminta on nykyään suunnitelmallista ja laadukasta myös harjoitusten ulkopuolella. Seuroissa pohditaan, mitä lasten ja nuorten liikkumisessa tapahtuu ohjatun toiminnan ulkopuolella, esimerkiksi koulu- ja harrastusmatkoilla tai kavereiden kanssa yhdessä vietetyllä ajalla. Voisivatko jo aktiiviset nuoret olla kannustamassa myös riittämättömästi liikkuvia mukaan aktiivisempaan arkeen näyttämällä esimerkkiä?

Keski-Suomen Liikunta toivoo, että urheilu- ja liikuntaseurat näkisivät agendan viestintäalustan mahdollisuutena kertoa heidän toimintansa monipuolisuudesta ja laajuudesta. Pienilläkin teoilla on vaikutusta, ja urheiluseuroja kannustetaan jakamaan omasta toiminnastaan tietoa helposti sosiaalisen median viestinnässään. Esimerkiksi Instagramissa tai X-viestipalvelussa voi käyttää #KSliikkuu -aihetunnistetta. Näin seurojen toiminta tulee näkyväksi Keski-Suomi liikkuu -agendan verkkosivulla osoitteessa www.kesli.fi/ksliikkuu

Agendalla on myös vuoden mittaan erilaisia haasteita, kuten #välikyykky ja #kuntojohtaja -haasteet, joita voidaan nostaa myös videoina sivustolle. Keski-Suomi liikkuu -agendan viestintäryhmä ottaa mielellään vastaan hyviä ideoita myös omaan viestintäänsä.

Agendaan ovat sitoutuneet muun muassa Keski-Suomen Liikunta, Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen hyvinvointialue, Keski-Suomen kunnat, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Keski-Suomen kauppakamari ja Keski-Suomen Yrittäjät.

Lisätietoa löytyy Keski-Suomi liikkuu 2030 -agendan verkkosivuilta: www.kesli.fi/ksliikkuu

aluejohtaja Petri Lehtoranta, petri.lehtoranta(at)kesli.fi