Ajankohtaista

”Jotta lapset liikkuisivat tarpeeksi, täytyy myös heitä kasvattavien aikuisten ymmärtää liikunnan merkitys ja toimia esimerkkinä. Tavoitteenamme on ollut saada henkilökunta liikkumaan ensisijaisesti juuri lasten kanssa. Toisaalta kun fyysinen kunto on hyvä, jaksavat aikuiset liikkua lasten kanssa paremmin ja esimerkiksi kyykistyä helpommin tai pinkaista lapsen perään nopeammin”. Arja Kevätsalo
Keski-Suomessa on käynnistynyt kolmivuotinen Meijän perhe liikkeellä -hanke, jossa vahvistetaan perhekeskus-, liikunta- ja järjestötoimijoiden yhteisiä käytäntöjä lapsiperheiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Tavoitteena on, että työn, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan kautta lapsiperheitä kohtaavilla on aiempaa enemmän työkaluja perheiden hyvinvointia edistävien teemojen, kuten liikunnan ja liikkumisen, puheeksi ottamiseen sekä liikkumaan kannustamiseen.
Sanomalehti Keskisuomalainen ryhtyy tekemään maakunnan kilpaurheilusta matalamman kynnyksen urheilujournalismia ja tarjoamaan julkisuutta myös niille seuroille, jotka eivät perinteisesti paistattele mediajulkisuudessa.
​Keski-Suomen Liikunta ry valitsee vuosittain vuoden keskisuomalaisen urheilijan sekä palkitsee myös muita urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä sekä urheiluseuroja Keski-Suomen Urheilugaalassa, jossa nostetaan esiin sitä osaamista, mitä keskisuomalainen urheilu- ja liikuntakulttuuri pitää sisällään. Juhla kerää yhteen maakunnan urheilijat, asiantuntijat sekä päätöksentekijät. Tämän vuorovaikutuksen toivotaan olevan moottorina yhteisten, maakunnasta kumpuavien näkemysten aikaansaamiseksi ja maakuntahengen kasvattamiseksi.
RSS ATOM