Marraskuinen KesLi-info

5.11.2020

Hei,

tervehdys Keski-Suomen Liikunnalta. Tässä uutiskirjeessä ajankohtaista asiaa.

Taloudellista tukea seuratoiminnan kehittämiseen!

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on tarkoitettu urheilu- ja liikuntaseurojen toiminnan kehittämiseen. Seuratuki on tarkoitettu valtionavustukseksi silloin, kun seura haluaa kehittää lasten ja nuorten toimintaa, kokeilla innovatiivisia uusia juttuja, lisätä toimintaan monipuolisuutta uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, tukea vapaaehtoistyötä ja vähävaraisten lasten liikuntamahdollisuuksia sekä palkata työntekijä seuraan.

Haku alkaa marraskuussa ja KesLi tulee toteuttamaan vielä yhden Seuratuki-webinaarin, kun OKM on julkaissut hakuajan ja lopulliset hakuohjeet.

Nyt kannattaa tehdä ensi vuoden kehittämistoimenpiteistä hyvä suunnitelma. Suunnitelman toteutukseen voi saada jopa 25 000€ rahaa ensi vuodeksi!

 

Seurojen puheenjohtajien Teams- verkostotapaaminen 9.11. klo 17.00-19.00

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://www.kesli.fi/seuratoiminta/tapahtumat/puheenjohtajaverkosto/


Työaikalain uudistusten vaikutukset urheiluseurassa- koulutus 23.11. klo 16.30-18.30

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
https://www.kesli.fi/seuratoiminta/koulutukset/tyoaikalain-uudistusten-vaikutuk/

 

Liikuntaa kaikille tasapuolisesti –webinaari ti 10.11.20 KLO 14.00-16.00

Yhdenvertaisuus- ja liikuntalain mukaan kaikilla on yhtäläinen oikeus liikuntaan ja vielä on tehtävää, jotta tämä toteutuisi. Kaikille avoin toiminta ja esteettömyys hyödyttävät kaikkia ja toteutuu parhaiten, jos se on toiminnan suunnittelun tausta-ajatuksena alusta asti.

Webinaarissa pääset kuulemaan ideoita muun muassa australialaisista malleista järjestää soveltavan liikunnan ryhmiä, uudenlaisista yhteistyömuodoista ja esteettömien liikuntapaikkojen suunnittelusta ja toteutuksesta. Lisäksi lopuksi on aikaa yhteiselle keskustelulle ja yhteistyön suunnittelulle.

Ilmoittautuminen:
Webinaari on osallistujille ilmainen, mutta pyydämme ilmoittautumaan etukäteen 9.11.2020 mennessä Heidi Lepälle osoitteeseen heidi.e.leppa@jyu.fi.
Ilmoittautumisen jälkeen saat Teams–linkin, jolla pääset osallistumaan webinaariin.

Lisää tietoa:
https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2020/09/liikuntaa-kaikille-tasapuolisesti-webinaari

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan!

Järjestöille suunnattu maksuton

Hyvä arki lapselle –verkkokoulutus ti 10.11. alkaen

Kuinka huomioit lapset ja perheet järjestö- ja vapaaehtoistoiminnassa?

Haluatko oppia lisää lasten ja perheiden pärjäävyyden tukemisesta?

Meijän perhe liikkeellä -hankkeessa on mukana Hyvä arki lapselle -koulutukset maakunnallisena verkkokoulutuksena. Koulutus on suunnattu keskisuomalaisille lapsia, nuoria ja perheitä kohtaaville järjestötoimijoille ja toteutetaan marras-, joulu- ja tammikuun aikana. Koulutus perustuu MIELI ry:n tutkitusti vaikuttavaan Lapset puheeksi -menetelmään, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä ymmärrystä, kieltä, kohtaamisen tapaa ja arjen toimivuutta lapsen sekä hänen vanhempiensa ja muiden ympärillä toimivien aikuisten välille.

Hyvä arki lapselle -verkkokoulutukset toteutetaan Likesin ja Keski-Suomen Liikunta ry:n Meijän perhe liikkeellä -hankkeen ja MIELI ry:n Osaava vanhemmuus -hankkeen yhteistyönä. Kouluttajana toimii Jenni Tolvanen MIELI ry:sta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
https://www.likes.fi/wp-content/uploads/2020/10/Hyva-arki-lapselle-koulutus-2020-21.pdf
 

Tee esitys vuoden 2020 keskisuomalaisiksi urheilijoiksi!

Keski-Suomi on urheileva maakunta. Nyt on aika vaikuttaa vuoden valintoihin.

Tutustu palkitsemisohjesääntöihin ja tee hyviä esityksiä täyttämällä 20.11.2020 mennessä. Vaikka Sinulla ei olisi kaikkiin valintoihin ehdotusta, voit silti jättää osittainkin täytetyn lomakkeen meille. Keski-Suomen Liikunnan palkitsemistyöryhmä ottaa käsittelyyn kaikki esitykset.

Tee esityksiä tällä lomakkeella!

Tervetuloa mukaan Keski-Suomen Urheilugaalaan pe 29.1.2021 Scandic Laajavuoreen Jyväskylään!

 

Mukavia syyspäiviä!