Keski-Palokan koululle Liikkuva koulu -palkinto ja Muuramen lukiolle Liikkuva opiskelu -palkinto

16.12.2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Liikkuvat-palkinnot esimerkillisestä työstä lasten ja nuorten liikkumisen edistämisessä.

Palkinnoilla kiinnitetään huomiota toimintaan, jossa edistetään rohkeasti, määrätietoisesti ja innovatiivisesti lasten ja nuorten liikkumista ja liikunnallista toimintakulttuuria.
Vuoden Liikkuva varhaiskasvatus -palkinnot myönnettiin Karhukallion päiväkodille Ruskoon ja Toivalan päiväkodille Siilinjärvelle, Liikkuva koulu -palkinnot Länsinummen koululle Pietarsaareen ja Keski-Palokan koululle Jyväskylään sekä Liikkuva opiskelu -palkinnot Muuramen lukiolle ja Valkeakosken ammattiopisto VAAOlle. Liikunnan yhdenvertaisuuspalkinto Valterin Iloon yli esteiden -hankkeelle.

 

Varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehdään ympäri Suomen upeaa työtä lasten ja nuorten liikkumisen ja hyvinvoinnin edistämisessä. Palkitsemisissa painotettiin erityisesti toiminnan suunnitelmallisuutta ja johdonmukaisuutta sekä lasten ja nuorten aktiivista roolia sen toteutuksessa.

- Palkittavat ovat eri kokoisia yksiköitä eri puolilta Suomea. Kaikki heistä ovat onnistuneet luomaan oman näköistään toimintaa, jonka toteutus on koko yhteisön yhteinen asia. Palkittavissa yksiköissä lapsilla ja nuorilla on aktiivinen rooli toiminnan suunnittelussa, ja erilaiset liikkujat on huomioitu toiminnassa. Palkittavat toimivat hienona esimerkkinä muille yksiköille, ohjelmajohtaja Antti Blom Liikkuva koulu -ohjelmasta toteaa.
 

Palkintomääräraha Liikkuvat-palkinnoille on yhteensä 22 000 euroa, ja palkintosummat on suhteutettu palkittavien yksikköjen kokoon. Palkintorahat tulee käyttää liikkumisen edistämiseen varhaiskasvatus-, koulu- ja opiskeluympäristössä. Esityksen palkinnon saajiksi on tehnyt Liikkuvat-ohjelmat yhteistyössä aluehallintovirastojen ja Liikunnan aluejärjestöjen kanssa.