Huippu-urheilun haasteisiin vastaava uusi valmentajakoulutus

26.11.2010

Huippu-urheilun haasteisiin vastaava uusi valmentajakoulutus käynnistyy Jyväskylän yliopistossa

 


Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnan Viveca-yksikkö käynnistää uudenlaisen, käytännön valmennustyössä työskenteleville valmentajille suunnatun täydennyskoulutuksen.

Urheilumenestyksen saavuttaminen vaatii valmentajilta yhä enemmän osaamista ja sen jatkuvaa kehittämistä niin valmennustyön sisältöjen kuin toimintatapojen osalta. Tulevaisuuden huippu-urheilija tarvitsee ammattimaisesti toteutettua ja kokonaisvaltaista valmennusta uran alkuvaiheista alkaen.

On oleellista kehittää käytännön valmennusosaamista ja hyödyntää uusinta tutkimustietoa kriittisesti arvioiden. Tiedon soveltaminen käytäntöön vaatii liikuntabiologista ja pedagogista osaamista sekä käytännön viestintää ja vuorovaikutustaitoja.

- Valmentajakoulutuksen sisällöt on määritelty yhdessä eri lajeissa työskentelevien valmentajien kanssa. Koulutuksen eräänä päämääränä on käytännön valmennuksen osaamisen ja kokemuksen jakaminen opiskelijoiden välillä, kertoo projektipäällikkö Reijo Bottas.

- Suomalainen huippu-urheilu on isojen haasteiden edessä. Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta haluaa olla kehittämässä huippu-urheiluun liittyvää osaamista. Käytännön valmennustyön rinnalla tapahtuva kouluttautuminen sopii erinomaisesti valmentajan ammatissa kehittymiseen, kertoo Viveca-yksikön kehittämispäällikkö Aki Karjalainen.

- Osaamista ja taitoja kehitetään koulutuksessa henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Valmentajien koulutus on suunniteltu työn ohessa tapahtuvaksi, nykyaikaisia ja toimiviksi todettuja aikuisoppimisen menetelmiä hyödyntäväksi kokonaisuudeksi, Bottas jatkaa.

Tammikuussa 2011 alkavaan koulutukseen haetaan osallistujia hakumenettelyllä. Hakulomakkeet sekä koulutuksen sisällöt löytyvät www-sivuilta www.jyu.fi/viveca. Koulutukseen haku päättyy 6.12.2010

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopisto
Projektipäällikkö Reijo Bottas, reijo.u.bottas(at)jyu.fi, gsm 040 5014205
Kehittämispäällikkö Aki Karjalainen, aki.i.karjalainen(at)jyu.fi, gsm 0400 247 464