Urheiluruudun juhlakiertue huipentuu Jyväskylään la 14.9.

12.9.2013

Urheiluruudun keväällä alkanut 50-vuotisjuhlakiertue on viimeistä pysähdystä vaille valmis. Kiertue huipentuu lauantaina 14. syyskuuta Jyväskylään, missä on tarjolla todella mielenkiintoinen ohjelma.

 
-      Urheiluruudun juhlakiertue on ennen Jyväskylää vieraillut yhdeksällä paikkakunnalla. Kiertue on ollut todellinen menestys ja onkin upeaa päättää se juuri Jyväskylään, jonka historia jo pelkästään urheilusaavutusten valossa on merkittävä, kertoo Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu.
 
Tapahtumassa kerrataan Urheiluruudun värikästä historiaa hauskojen arkistopätkien muodossa. Jättiscreeniltä voi ihastella muun muassa Tommi Mäkisen legendaarista haastattelua Carlos Sainzin auton sytyttyä palamaan tai vaikkapa Jypin kultajuhlia.
 
Arvokisamenestyjistä paikalla nähdään muun muassa yhdistetyn olympiavoittaja Samppa Lajunen, hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen sekä tuore suunnistuksen MM-mitalisti Merja Rantanen. Myös alueen vahvat seurat Jypin, Kirin/Kirittärien ja JJK:n johdolla ovat menossa mukana.
 
-      Lisäksi samana päivänä Jyväskylässä juostaan SM-maraton. Saammekin tapahtuman alkuun vieraaksi yhden ennakkosuosikeista, Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustavan Miika Takalan, tapahtuman juontajat Maija Kautto ja Riikka Smolander iloitsevat.
 
Tapahtuman yhteydessä paikalliset urheiluseurat esittelevät toimintaansa, ja Jyväskylässä seuroja on mukana toistakymmentä.
 
-      On cheerleadingia, taitoluistelua, jääpalloa ja taekwondoa. Myös niin ikään 50 vuotta täyttävä liikuntatieteellinen tiedekunta esittäytyy Aren aukiolla. Tämä vain osoituksena siitä, kuinka monipuolisesta urheilukaupungista on Jyväskylän kohdalla kysymys, Marko Krapu sanoo.
 
Yleisöllä puolestaan on mahdollisuus osallistua selostuskaraokeen. Selostettava laji paljastetaan tuttuun tapaan vasta tapahtuman alussa, mutta se liittyy perinteisesti aina kohdekaupungin urheiluhistoriaan.
 
-      Selostuskaraokessa jokainen voi kokeilla miltä tuntuu olla urheiluselostaja. Luurit päähän, kuvanauha pyörimään ja olet ”suorassa” lähetyksessä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä tällaista mahdollisuutta ei kovin usein osu kohdalle, Marko Krapu sanoo.
 
Jyväskylän tapahtuma järjestetään Aren aukiolla klo 11-14.
 
 
Aikataulu (muutokset mahdollisia)
 
11.10 Vieraana maratoonari Miika Takala
11.15 Vieraana yhdistetyn olympiavoittaja Samppa Lajunen
11.30 Vieraana kumparelaskija Arttu Kiramo
11.45 Pesäpallolla pitkät perinteet. Vieraina Kirittärien ja Kirin edustajia
 
12.15 Vieraana hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen
12.30 Jalkapallokauden loppuratkaisut lähestyvät. Vieraana JJK:n edustajia
12.45 Vieraana alamäkiluistelun maailmanmestari Arttu Pihlainen
 
13.15 SM-liigakausi on alkanut. Vieraana Jypin Jari Jääskeläinen
13.30 Vieraana telinevoimistelija Eetu Lahti
13.45 Vieraana suunnistuksen MM-mitalisti Merja Rantanen
 
Tapahtuman aikana on mahdollisuus kokeilla taitoja selostuskaraokessa. Paikalliset seurat esittelevät torilla toimintaansa ja järjestävät leikkimielisiä kilpailuja sekä esityksiä.
 
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
 
Toimituspäällikkö Marko Krapu, 040-8691176
Toimittaja Riikka Smolander, 040-190 9051
Toimittaja Maija Kautto, 044-333 5900