Keski-Suomi –palkinto 2015 myönnetään kuntoilun ja liikunnan edistäjälle

6.11.2014


Keski-Suomen liitto yhteistyössä Keski-Suomen Liikunnan kanssa on käynnistänyt kampanjan, jonka avulla etsitään kuntoilua, liikkumista ja terveitä elämäntapoja edistävää toimintaa. Erityisesti etsitään sellaisia ideoita, joilla liikkumattomuuden esteitä on pystytty poistamaan luovasti. Toiminta voi myös olla virtuaalisesti järjestettyä.

Kunnossa koko maakunta – liikuttavan hyvä Keski-Suomi -kampanja käynnissä 10.11.2014 - 27.2.2015

 
Mikä yhteisö tai kuka henkilö ansaitsee Keski-Suomi –palkinnon? Palkintoehdokas voi olla harrastuspiiri, kerho, järjestö, yritys, kunta, seurakunta, koulu, työpaikka tai vaikka yksittäinen henkilö. Kansalaiset voivat ehdottaa palkinnon saajaksi tahoa, joka parhaiten edistää terveitä elämäntapoja, kuntoilua ja liikkumista. Ehdotukset perusteluineen jätetään kampanjan aikana 10.11.2014 - 27.2.2015 nettilomakkeella osoitteessa http://www.kesli.fi/ehdotus
 
Keski-Suomi -palkinnon perusteet on määritelty näin:
•                          toiminta edistää liikuntaharrastusta Keski-Suomessa
•                          toiminta on yhteisöllistä
•                          toiminnassa raivataan liikkumattomuuden esteitä
•                          toiminnassa tavoitellaan vaikuttavuutta 
 
Kampanjan päätyttyä helmikuun lopussa arvovaltainen esiraati valitsee ehdotusten joukosta neljä finalistia. Esiraatiin kuuluvat maakuntahallituksen jäsenet Mika Kyrö, Juha Suonpää ja Marke Tuominen, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, World Gymnaestrada 2015 -voimistelutapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Partanen sekä aluejohtaja Petri Lehtoranta Keski-Suomen Liikunta ry:stä, joka järjestää kampanjaa Keski-Suomen liiton yhteistyökumppanina.
 
Voittajan finalistien joukosta valitsee Olympiakomitean alaisen Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski, tunnettu ja tunnustettu urheilu- ja liikuntavaikuttaja. Kojonkoski tulee Keski-Suomen päivänä 18.4.2015 palkitsemaan henkilön tai yhteisön, joka saa ihmiset liikkumaan, kuntoilemaan ja edistämään terveitä elämäntapoja.
 
Keski-Suomi -palkinto myönnetään vuosittain keskisuomalaiselle toimijalle maakunnan hyvinvoinnin, yhteishengen, identiteetin tai imagon edistämisestä. Palkintoa on myönnetty vuodesta 2012 alkaen. Ensimmäinen palkinto myönnettiin Keski-Suomen sairaanhoitopiirille työhyvinvoinnin edistämisestä teemalla ”Työn iloa”. Viime vuoden palkinnon teema oli ”Meiän mesta – paras paikka nuorille” ja sen voitti Karstulan kunnan ”Taitava Karstula” -toiminta.
 
Lisätiedot:
www.keskisuomi.fi/keskisuomipalkinto
Merja Lahti, Keski-Suomen liitto, p. 040 595 0000
Jyrki Saarela, Keski-Suomen Liikunta, p. 045 650 3771