Tanssi- ja Voimisteluseura Illusionille Keski-Suomen Liikunnan alueen Tähtiseura-kannustuspalkinto

13.12.2019

Olympiakomitea ja energiayhtiö Gasum kannustavat lasten ja nuorten Tähtiseuroja tänä vuonna yhteensä 19 000 eurolla. 14 Tähtiseuraa palkitaan 1 000 euron kannustuspalkinnoilla. KesLi luovuttaa Tähtiseura-kannustuspalkinnon jäsenseuralleen Tanssi ja Voimisteluseura Illusionille seuran juhlanäytöksessä 16.12.

Kannustamisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään. 1 000 euron kannustuspalkinnon saa yhteensä 14 seuraa ympäri Suomen. Lasten ja nuorten seuratoiminnan vuoden Tähtiseura saa 5 000 euron palkinnon. Vuoden 2019 Tähtiseuraksi on valittu Raision Jumpparit. Tuki on merkittävä ja se jaetaan jo neljännen kerran.

-  Illusion on tehnyt systemaattisesti työtä lasten ja nuorten liikunnan laadun kehittämiseksi. Seurassa panostetaan koulutukseen. Uskon, että seuran viime vuosien huikea jäsenmäärän kasvu kertoo siitä, että seurassa kuunnellaan jäsenistön toiveita, suunnitellaan toimintaa huolellisesti ja panostetaan positiiviseen ilmapiirin, sanoo KesLin seurakehittäjä Laura Härkönen

-Haluamme olla tukemassa laadukasta paikallista seuratoimintaa, joka mahdollistaa lapsille ja nuorille monipuolisen liikunnan harrastamisen, uuden oppimisen ja yhdessä tekemisen. Tähtiseuratoiminta on oivallinen keino tukea laaja-alaisesti eri lajien urheiluseuroja, mikä on näkynyt myös myönnetyissä kannustuspalkinnoissa, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Gasum on tukenut lasten ja nuorten urheilun seuratoimintaa vuodesta 2016 alkaen yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa. Tuki on suomalaiselle seuratoiminnalle merkittävä.


Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja Liikunnan aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Yli 500 eri lajien urheiluseuraa kehittää toimintaansa Tähtiseura-ohjelman puitteissa.