Kuutamohiihto siirtyy varapäivälle 15.3.2019

14.2.2019


Jäällä olevan veden ja tulevan viikon sääennusteen vuoksi järjestäjätahot päättivät ottaa käyttöön varapäivän kuukauden päästä.

 

Sääolot ovat armottomat ja luonnonvoimien edessä kuutamohiihdon järjestäjät joutuvat taipumaan. Tämän hetken jää- ja lumitilanne Jyväsjärvellä on vielä kohtalainen. Siltikään latuja kaupungin toimesta ei Jyväsjärvelle ole päästy tekemään lumen alla olevan vesikerroksen vuoksi. Myös Jyväsjärven luistinrata on suljettu jäälle nousseen veden johdosta. Päijänteellä Kuutamohiihtoreitillä lunta ei ole niin paljoa, mutta vettä on sielläkin jään päällä. Tulevan viikon sääennuste on lähes koko viikon päivisin plussan puolella, joten odotettavissa on lumien sulaminen jään päältä jopa kokonaan vedeksi.

Tapahtuman järjestäminen 15.3. on vielä mahdollista jos lumet jäältä sulavat ja sitten tulee hyvä pakkasjakso, joka vahvistaisi jäitä edelleen. Toki pieni lumikerros sitten vielä tarvitaan latuja ja hiihtämistä ajatellen.

Onneksi muualla kaupungin metsäladuilla päästään vielä hiihtämään. Tapahtumia helmikuun lopussakin löytyy, kuten Jyväskylän Ladun täydenkuunhiihto 19.2. ja Jyväshiihto 24.2.. Maaliskuun puolelle ajoittuu myös 9.3. Jyväskylä Ski Marathon.

Tervetuloa sitten myös Kuutamohiihtoon 15.3.!

Järjestelytoimikunnan puolesta
Jyrki Saarela