Ajankohtaista

Keskiviikkona 3.5. ilmestyvässä Suur-Jyväskylän Lehdessä urheiluseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän 2017 aikuisten harrasteliikuntatarjonnastaan normaaleja hintoja edullisemmin. Tässä on mahdollisuus ilmoitella erilaisista puulaakeista, kuntorasteista, puistojumpista, yhteislenkeistä yms.
Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi Naantalin kaupungin terveystoimen, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ja perusturvakuntayhtymä Akselin LiPaKe – liikuntaneuvonta osana liikunnan palveluketjua -hankkeen sekä Oulun Diakonissalaitoksen LIITY! Liikettä työpäivään – energiaa elämään -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä vuonna 2016. Lisäksi liikkumisen olosuhteiden edistäjänä palkittiin Lahden kaupungin liikennesuunnittelu kävelyn ja pyöräilyn merkittävästä ja monitahoisesta edistämisestä sekä niiden vetovoimaisuuden lisäämisestä kaupungissa. Palkinnot luovuttivat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula KKI-Päivillä 22. maaliskuuta Finlandia-talossa Helsingissä.
Kunnossa kaiken ikää -ohjelma myönsi taloudellista tukea viidelle terveysliikuntahankkeelle Keski-Suomeen, yhteensä 21 800 euroa. Tukea myönnettiin 2 000 euroa Jyväskylän Feniks ry:lle venäjänkielisten maahanmuuttajien liikuntaohjelman toteuttamiseen. Keski-Suomen Liikunta ry:lle myönnettiin 15 500 euroa tukea alueellisen terveysliikuntatoiminnan koordinointiin ja kehittämiseen. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry sai 600 euroa tukea toimistotyöläisten liikuntalajikokeiluihin. Palokan naisvoimistelijat ry:lle myönnettiin 1 700 euroa tukea monipuolisen liikunnan toteuttamiseen alaraaja-amputaation kohdanneille ihmisille. Tikkakosken Voimistelu- ja Liikuntaseura TiVoLi ry:lle myönnettiin 2 000 euroa tukea matalan kynnyksen liikuntatoiminnan järjestämiseen lähiseudun vähän liikkuville henkilöille.
Tahko Pihkala Seuran ja Kauko Sorjosen Säätiön järjestämä keskustelutilaisuus hyvin ajankohtaisesta aiheesta
Keski-Suomen Liikunta on mukana tulevassa Hippoksen alueelle syntyvässä liikunnan ja urheilun osaamiskeskittymässä. Hanketta tukeva Hippos2020 -showroom rakentuu helmi-maaliskuun aikana Jyväskylän Lutakkoon, Turbiinitaloon, osoitteeseen Piippukatu 3 (2 krs).
Keskisuomalainen urheiluväki oli saapunut runsaslukuisena juhlistamaan keskisuomalaista liikuntaa ja urheilua Keski-Suomen Urheilugaalaan Paviljonkiin perjantai-iltana 27.1. Osallistujia gaalassa oli lähes 300 henkeä.
Kuukauden päästä hiihdetään Jyväsjärvellä perinteinen Kuutamohiihto. 20. järjestämisvuosi on käsillä. Talvi on vihdoin tullut ja tiedot kertovat järvien jääpeitteiden paksuuntuneen hyvin koko Keski-Suomessa. Jyväsjärvelle aurattiin luistelurata viime viikonloppuna ja hiihtäjiäkin on Jyväsjärvellä näkynyt.
Urheilu kaipaa nyt asennemuutosta ja arvostamisen kulttuuria enemmän kuin rahaa
Jyväskylä tarjoaa hyvät olosuhteet huipulle tähtääville nuorille urheilijoille. Erityisesti liikuntatilojen laatu, valmennusosaaminen sekä opiskelun ja urheilun yhdistäminen nousivat juuri valmistuneessa opinnäytetyössä kaupungin vahvuuksiksi.
Valtakunnallisesti käynnissä oleva liikuntajärjestöjen muutos heijastuu toiminnassa myös Keski-Suomessa. Vahvaa kehitystä urheilijamäärien suhteen saanut Jyväskylän Urheiluakatemia ja Keski-Suomen Liikunta ovat sopineet yhteistyön tehostamisesta sekä vastuujaosta urheilun kehittämisessä.
Ohjelmassa liikunnan ajankohtaisimmat aiheet, kuten liikunnan merkitys yhteiskunnan ja kuntien muutoksessa, valmistautuminen SoTe- ja maakuntauudistukseen sekä lasten ja nuorten tulevaisuuden liikunta. Toisena päivänä pohditaan sitä, miten turvataan terveet liikuntatilat ja tutustutaan Jyväskylän Hippos 2020 –hankkeeseen
RSS ATOM