Ajankohtaista

Järjestyksessään 19. kuutamohiihto saatiin hiihdettyä lopulta sään selkiytyessä juuri starttiaikaa ennen ja tähtienkin ilmestyessä illan aikana näkyviin taivaalle. Kuutakin odoteltiin näkyville, mutta se nousikin Kuokkalan sillan takaa vasta kun hiihtoaika oli lopullaan ja vain viimeiset hiihtäjät ja talkoolaiset olivat enää Jyväsjärvellä.
Kunnossa kaiken ikää -ohjelma myönsi taloudellista tukea yhdeksälle terveysliikuntahankkeelle Keski-Suomeen yhteensä 25 900 €. Maakunnasta tuli 23 hakemusta. Tukea tällä kierroksella saivat: Joutsan Seudun Reumayhdistys ry, Jyväskylän Feniks ry, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry, Jyväskylän Yrittäjät Ry, Keski-Suomen Alueooppera ry, Keski-Suomen Liikunta ry, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry / Monikulttuurikeskus Gloria, Lylmi ry ja Suinulan kyläyhdistys ry.
Eikä siltikään rahat riittänyt kaikkeen? Moni saattaa tunnistaa otsikon sanat humoristisena lausahduksena, mutta piileekö siinä myös totuus? Palkkapäivää tai vaikka opintotuen maksupäivää odotetaan kuin kuuta nousevaa, stressataan laskupinosta ja samaan aikaan haaveillaan ulkomaanmatkoista, Louis Vuittonista tai kuka mistäkin. Nyky-yhteiskuntakin asettaa omat paineensa; sosiaalinen media vaikuttaa huomaamatta ajatuksiimme siitä, minkälainen auto pitäisi olla, mitä tavaroita pitäisi omistaa ja miltä näyttää. Myös kulutustottumukset ovat muokkaantuneet, eikä tuhlailua enää pidetä niin negatiivisena asiana, ei ainakaan ennen, kuin sen kanssa joudutaan vaikeuksiin.
RSS ATOM