Ajankohtaista

Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi tänä vuonna Kajaanin ammattikorkeakoulun Liiku Myötätuulta Elämään -hankkeen, Kosken Dynamon Kerran sohvalta nostetut -hankkeen ja Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen Menox – liikuntaneuvontaa Kuopioon -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä. Lisäksi liikunnan olosuhteiden edistäjänä palkittiin Suomen Latu pitkäjänteisestä työstä luonnossa liikkumisen ja jokamiehenoikeuksien puolesta. Palkinnot luovuttivat perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula ja opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen KKI-ohjelman Vuosipäivänä 15.4.2016 Helsingissä Pörssitalossa.
Nyt niitä taas pian saa - lastipyöriä lainaan nimittäin! Jyväskylässä Kansalaistoiminnankeskus Matarassa toimiva Lastipyörälainaamo avautuu talvitauon jälkeen tiistaina 19. huhtikuuta. Pyörien lainaaminen on viime kesän tapaan täysin ilmaista. Varauksia pyöriin voi jo tehdä, pyörien lainaus- ja varausohjeet löytyvät JAPA ry:n verkkosivuilta osoitteesta www.japary.fi/lainaamo. Varausten osalta nopeus on valttia: viime kesänä varauskalenteri täyttyi nopeasti erityisesti viikonloppujen ja kesälomakauden osalta. Suuren kysynnän ja hyvän palautteen vuoksi lainaamon pyörävalikoimaa laajennetaan tänä kesänä kahdella uudella sähköavusteisella pyörällä.
Talven selkä on taittunut ja mieli virkistyy valon lisääntyessä. Monella meistä on tulevat lomat jo mielessä. Joku on saattanut varata matkaa keväthangille Lappiin tai suunnittelee äkkilähtöä etelän lämpöön, pikalomaa kylpylään tai pitkän viikonlopun irtiottoa kaupunkimaisemiin. Suosittuja ovat nykyisin myös erilaiset aktiivilomat erilaisine extreme -lajeineen. Minkälaisesta lomasta sinä haaveilet?
Järjestyksessään 19. kuutamohiihto saatiin hiihdettyä lopulta sään selkiytyessä juuri starttiaikaa ennen ja tähtienkin ilmestyessä illan aikana näkyviin taivaalle. Kuutakin odoteltiin näkyville, mutta se nousikin Kuokkalan sillan takaa vasta kun hiihtoaika oli lopullaan ja vain viimeiset hiihtäjät ja talkoolaiset olivat enää Jyväsjärvellä.
Kunnossa kaiken ikää -ohjelma myönsi taloudellista tukea yhdeksälle terveysliikuntahankkeelle Keski-Suomeen yhteensä 25 900 €. Maakunnasta tuli 23 hakemusta. Tukea tällä kierroksella saivat: Joutsan Seudun Reumayhdistys ry, Jyväskylän Feniks ry, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry, Jyväskylän Yrittäjät Ry, Keski-Suomen Alueooppera ry, Keski-Suomen Liikunta ry, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry / Monikulttuurikeskus Gloria, Lylmi ry ja Suinulan kyläyhdistys ry.
RSS ATOM