Ajankohtaista

Koronavirus on vaikuttanut ihmisten elämään ympäri maailmaa, ja sen vaikutukset ovat ulottuneet jo myös meille Keski-Suomeen. Keski-Suomen Liikunta pyytää jäsenseurojaan kiinnittämään erityistä huomiota asiaan varsinkin silloin, kun olette järjestämässä yleisötapahtumia.
Keski-Suomen Liikunta ja Likes käynnistivät Keski-Suomen Kehittämisrahaston rahoituksella Liikunnasta hyvinvointia Keski-Suomeen -hankkeen, jonka tarkoituksena on tuoda ajantasaista ja tutkittua tietoa kuntien käytettäväksi, jotta kuntalaisten mahdolliset terveydelliset haasteet voitaisiin havaita ajoissa ja suunnitella oikeanlaisia toimenpiteitä niitä ennaltaehkäisemään.
”Jotta lapset liikkuisivat tarpeeksi, täytyy myös heitä kasvattavien aikuisten ymmärtää liikunnan merkitys ja toimia esimerkkinä. Tavoitteenamme on ollut saada henkilökunta liikkumaan ensisijaisesti juuri lasten kanssa. Toisaalta kun fyysinen kunto on hyvä, jaksavat aikuiset liikkua lasten kanssa paremmin ja esimerkiksi kyykistyä helpommin tai pinkaista lapsen perään nopeammin”. Arja Kevätsalo
Keski-Suomessa on käynnistynyt kolmivuotinen Meijän perhe liikkeellä -hanke, jossa vahvistetaan perhekeskus-, liikunta- ja järjestötoimijoiden yhteisiä käytäntöjä lapsiperheiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Tavoitteena on, että työn, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan kautta lapsiperheitä kohtaavilla on aiempaa enemmän työkaluja perheiden hyvinvointia edistävien teemojen, kuten liikunnan ja liikkumisen, puheeksi ottamiseen sekä liikkumaan kannustamiseen.
RSS ATOM