Tiedote urheiluseuroille koronaviruksen huomioonottamisesta tapahtumissanne

11.3.2020


Koronavirus on vaikuttanut ihmisten elämään ympäri maailmaa, ja sen vaikutukset ovat ulottuneet jo myös meille Keski-Suomeen. Keski-Suomen Liikunta pyytää jäsenseurojaan kiinnittämään erityistä huomiota asiaan varsinkin silloin, kun olette järjestämässä yleisötapahtumia.

Toivomme tapahtumaa järjestäessänne ottamaan huomioon yleisön liikkumisen tapahtumassanne.  Tehkää tarvittaessa suunnitelma tapahtuman järjestämistä ilman katsojia mahdollisten virustartuntojen minimoimiseksi. Joka tapauksessa kehotamme tapahtuman järjestäjiä tiedottamaan aktiivisesti mahdollisista muutoksista yleisölle ja kilpailijoille tapahtumanne järjestelyjen osalta.

Päivitys 12.3.: Suomen hallitus on linjannut, että kaikki yli 500 hengen suuret yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Toistaiseksi Suomi on epidemian rajausvaiheessa. Covid-19 tartuntariski Suomessa on pieni eikä ihmisten maahantuloa tai kokoontumista urheilutapahtumiin rajoiteta. Toivomme kuitenkin, että seuraatte terveysviranomaisten suosituksia asian suhteen.

Myös  Olympiakomitea seuraa tilannetta ja päivittää ajantasaista tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista kotisivuillaan.

Jos on tarve pyytää apua, ottakaa tarvittaessa yhteys paikallisiin viranomaisiin asiassa. Jyväskylässä lisätietoa saa osoitteesta: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Ajankohtaista infoa koronavirustilanteesta löytyy THL:n sivuilta.

Sivustolta löytyy myös hygieniaohjeistusta, koronavirustiedotteet matkailijoille sekä linkki ulkoministeriön matkustustiedotteisiin.

 

Ystävällisin terveisin,

Keski-Suomen Liikunta ry

Petri Lehtoranta, aluejohtaja
Janne Kinnunen, puheenjohtaja