KesLi on vahvasti mukana Kasva Urheilijaksi Jyväskylässä oppimisprosessissa

4.2.2014

Kasva urheilijaksi Jyväskylässä –kokeilu- ja oppimisprosessin tavoitteena on, että jyväskyläläinen lapsi on innostunut urheilusta ja hänelle on syntynyt mahdollisuus kehittyä hyväksi urheilijaksi. Hän urheilee ja liikkuu vähintään 20 h viikossa, mikä koostuu monipuolisesta omaehtoisesta ja laadukkaasti ohjatusta monilajisesta harjoittelusta.

Tämä mahdollistuu, kun jyväskyläläistä urheilevaa lasta ja nuorta lähellä olevat aikuiset osaavat hommansa, tekevät aktiivista yhteistyötä ja oppivat toisiltaan. Jyväskyläläiset koulut, kodit ja seurat mahdollistavat saumattomalla yhteistyöllä yksilön kehittymisen. Tavoitteena on myös, että lasten ja nuorten urheilun olosuhteissa ja olosuhteiden saatavuudessa Jyväskylä on Suomen ykkönen.

Jyväskylässä kehitetyt toimintamallit, työkalut ja innovaatiot dokumentoidaan, arvioidaan ja jaetaan aktiivisesti eri puolille Suomea. Prosessissa ovat mukana mm. jyväskyläläiset urheiluseurat, tutkimuslaitokset, Keski-Suomen Liikunta, Keski-Suomen Urheiluakatemia, Jyväskylän kaupunki, Valo ry ja Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.

 

Oheisen linkin kautta pääsee tutustumaan käynnissä oleviin ja käynnistyviin kokeiluihin

https://peda.net/hankkeet/kasvaurheilijaksijyvaskylassa/kokeilut