Keski-Suomen Urheilugaala ja Suomen Urheilugaala yhteistyöhön

27.11.2015


Keski-Suomen Urheilugaala juhlii 20. vuottaan Paviljongissa Jyväskylässä 29.1.2016. Keski-Suomen Liikunta ja Suomen Urheilugaala ovat solmineet yhteistyösopimuksen, mikä näkyy tulevaisuudessa entistä enemmän yhtenäisinä palkitsemiskategorioina sekä yhteisenä ilmeenä. Tästä syystä myös maakunnallisen juhlan nimi vaihtuu "Keski-Suomen Urheilugaalaksi".

Maakunnallisen Urheilugaalan tavoitteina ovat olleet urheilun arvostuksen lisääminen, urheilu- ja liikuntaväen yhteisen kohtaamispaikan järjestäminen ja parhaiden urheilijoiden palkitseminen ja taustavaikuttajien arvokkaan vapaaehtoistyön huomiointi. 20. kerran järjestettävän urheilugaalan ajankohta on perjantai-ilta 29.1.2016.

Keski-Suomella urheilugaala järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden mm. kumppaniyritysten, kuntien sekä lajiliittojen kanssa.  Alueellisiin urheilugaaloihin osallistuu vuosittain tuhansia ihmisiä ja niissä palkitaan useita satoja urheilun ja liikunnan tekijöitä niin paikalliselta kuin alueelliselta tasolta. Ensi vuoden tammikuun lopulla aluegaaloja järjestetään 14:ssä eri maakunnassa. Veikkaus on myös tukemassa alueellisia urheilugaaloja.

Palkintoraati valitsee kilpaurheilun palkittavat

Keski-Suomen Liikunnan hallitus on nimennyt palkintoraadin, johon kuuluvat edustusta mm. tiedotusvälineistä, KIHUlta sekä urheilujärjestöistä.

Tiistaina 24.11. kokoontunut palkintoraati kävi läpi kilpaurheilun palkintokategoriaan kuuluvat palkittavat mm. vuoden urheilijan, nuoren urheilijan, joukkueen ja valmentajan ehdokasnimiä. Joulukuun puoliväliin mennessä vahvistuu lopullinen lista palkittavista.

Gaalassa ovat mukana myös keskisuomalaiset kunnat "Vuoden liikuntateko" palkitsemisilla sekä lajiliitot "Vuoden urheiluteko" palkitsimisilla.

Urheilun ystävät mukaan

Urheilugaala on tarkoitettu kaikille urheilun ystäville. Tavoitteena on luoda viihtyisä ja elämyksiä tarjoava ilta, jota urheiluseurat ja kunnat voisivat hyödyntää luontevasti vapaaehtoisten palkitsemisessa laajemminkin, kannustaa aluejohtaja Petri Lehtoranta Keski-Suomen Liikunnasta.

Lisätietoja ja illalliskorttivaraukset tapahtuman nettisivuilta (www.kesli.fi/urheilugaala) ja toimistolta puh. 050 381 3820 tai 050 3484 690. Nyt on mahdollista myös  jo ennakkoon varata neljän hengen pöytä edullisesti.