Seuratoimijoille maksutonta koulutusta Ikäntyvien liikunnasta urheiluseurassa (Web)

14.4.2020

Ikääntyneiden liikunta urheiluseurassa -webinaari 5.5. klo 17.30-19.30. Ennusteiden mukaan vuonna 2030 yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä on 26 prosenttia eli noin 1,5 miljoonaa. Onko urheiluseurasi varautunut tähän väestömuutokseen? Ikäihmiset kaipaavat matalankynnyksen liikuntaa, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, jotka lisäävät heidän terveyttään ja hyvinvointiaan. Voisiko seurasi tarjota senioreille esimerkiksi liikuntaneuvontaa, eläkeläisten valmennusryhmiä, erilaisia kunnon mukaan sovellettuja lajitreenejä, voima- ja tasapainoharjoittelua tai ulkoiluryhmiä?

Tilaisuuden tavoitteena on innostaa ja auttaa urheiluseuroja liikuntatoiminnan suuntaamisessa erityisesti niille ikääntyneille, jotka ovat edelleen itsenäsiä ja toimintakykyisiä. Keskustelutilaisuudessa käydään läpi, mitä erityispiirteitä ikäihmisten liikunnan palvelutarjonnan suunnittelussa ja toteutuksessa olisi hyvä ottaa huomioon.

Ajankohta: Ti 5.5. klo 17.30–19.30
Paikka: Teams
Hinta: Ikäinstituutti ja ESLU tarjoavat tilaisuuden veloituksetta urheiluseurojen edustajille.

Ikääntyneiden liikuttamisesta on kirjoitus myös uusimmassa Etelätuuli-verkkolehdessä: Uusia seuratoimijoita yli 65-vuotiaista – Simmis Wandassa halutaan liikuttaa myös ikäihmisiä.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

 

( https://tapahtumat.eslu.fi/tapahtumat/senioriliikunta-seurassa-verkkokeskustelu/ )