Kesätyö

Nuorten kesätoiminnan ja kesätyömahdollisuuksien lisäämiseksi tuemme nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista ajalle 1.5.-30.9.2021. Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat. Avustusta voi hakea koko hankeajan, ja sitä myönnetään niin kauan kuin resurssia on käytössä.

Keski-Suomen Liikunta on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 66.500€ hankeavustuksen nuorten kesätyöllisämiseksi seuroihin. Avustusta voidaan käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin. Avustusta ei voida käyttää lisäpalkan tai –palkkion maksamiseen järjestön koko- tai osa-aikaiselle, palvelussuhteessa jo olevalle työntekijälle.  Ministeriön myöntämällä avustuksella voidaan kattaa henkilön palkka- tai palkkiokuluista enintään 700 euron osuus/henkilö.

Avustusta hakevalla järjestöllä tulee olla riittävää kokemusta työnantajana toimimisesta sen varmistamiseksi, että avustuksella palkattava työntekijä saa tehtäväänsä riittävän tuen ja ohjauksen. 

Ministeriön päätöksellä avustuksen saaja (liikunnan aluejärjestö) voi siirtää avustusta paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille tekemällä niiden kanssa valtionavustuslain sekä ministeriön avustusehtojen mukaisen sopimuksen.

Aluejärjestöt ovat linjanneet liittyen Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeisiin, että
-    lähtökohta on, että työllistetään nuori 2 viikoksi á 5-6 tuntia/työpäivä, 30 tuntia / viikko
-    palkkatuki on 700 €/nuori sisältäen sivukulut
-    samalla seuralla voi olla useampikin nuori työllistettynä tällä tuella, mikäli rahoitusta riittää

Avustukseen liittyvät ehdot löydät Opetus- ja Kulttuuriministeriön sivuilta: https://minedu.fi/-/erityisavustukset-valtionapukelpoisille-liikunnan-aluejarjestoille-nuorten-harrastus-ja-kesatoiminnan-lisaamiseen

Prosessi lyhyesti:

1. Seura täyttää alla olevan hakukaavakkeen.
2. Keski-Suomen Liikunta hyväksyy hakemuksen (tai pyytää lisätietoja) ja lähettää delegointisopimuksen yhteyshenkilön sähköpostiin.
3. Seura tekee ja allekirjoittaa työsopimuksen sekä delegointisopimuksen ja toimittaa ne Keski-Suomen Liikunnalle (allekirjoita, skannaa ja lähetä petri.lehtoranta@kesli.fi tai lähetä/toimita osoitteeseen: 
Keski-Suomen Liikunta ry, Petri Lehtoranta, Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä)
4. Keski-Suomen Liikunta suorittaa 700€ maksun seuran osoittamalle tilille kyseisen kuukauden viimeinen arkipäivä
5. Seura (virallinen nimenkirjoittaja) tekee lyhyen raportin ja tiliselvityksen 15.10. mennessä KesLille työn suorittamisen jälkeen (allekirjoita, skannaa ja lähetä petri.lehtoranta@kesli.fi tai lähetä/toimita osoitteeseen: Keski-Suomen Liikunta ry, Petri Lehtoranta, Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä) 

Haku on päättynyt!Tukea saaneet urheiluseurat:

FC Vaajakoski ry
Harjun Woima Jyväskylä ry
Harjun Woima Jyväskylä ry
HoNsU Juniorit ry
Jaguars Spirit Athletes ry
JJK juniorit ry
Jyväskylä Basketball Academy ry
Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit ry
Jyväskylän Komeetat ry.
Jyväskylän Naisvoimistelijat ry
Jyväskylän Pallokerho ry
Jyväskylän Seudun Palloseura ry
Jyväskylän Tennisseura ry
Jyväskylän Voimaklubi ry
Jyväskylän Voimistelijat-79 ry
JyväsLentis ry
Jämsänkosken Ilves ry
KENSU ry
Keuruun kisailijat ry
Keuruun Kisailijat ry (Suunnistus)
Keuruun Naisvoimistelijat Ry
Keuruun Pallo ry
Koskenpään Kiri ry
Laukaan Urheilijat ry.
Leppäveden Leppä ry
Liikunnan Riemu ry
Lylmi ry
Muuramen Voimistelu- ja urheiluseura Yritys ry
O2-Jyväskylä ry
Padel JKL ry
Palokan Ilo, voimistelu ja liikunta ry
Palokan Riento ry
Saarijärven pullistus ry
Ski Jyväskylä ry
Swimming Jyväskylä ry
Tanssi- ja voimisteluseura Illusion ry
Team LKP ry
Tikkakosken Tikka
Tikkakosken Voimistelu- ja Liikuntaseura ry
Vihtavuoren Pamaus
Äänekosken Huima Ry (juniorijalkapallo)
Äänekosken Huima Ry (koripallo)
Äänekosken Urheilijat ryOpetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää avustusta voidaan käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin. Avustusta ei voida käyttää lisäpalkan tai –palkkion maksamiseen järjestön koko- tai osa-aikaiselle, palvelussuhteessa jo olevalle työntekijälle.  

Ministeriön myöntämällä avustuksella voidaan kattaa henkilön palkka- tai palkkiokuluista enintään 700 euron osuus/henkilö. Avustusta hakevalla järjestöllä tulee olla riittävää kokemusta työnantajana toimimisesta sen varmistamiseksi, että avustuksella palkattava työntekijä saa tehtäväänsä riittävän tuen ja ohjauksen.  

Ministeriö painottaa myös saateteksteissään toivetta, että tukityön sisältö liittyisi lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnan järjestämiseen.


Lisätietoja:

aluejohtaja Petri Lehtoranta, petri.lehtoranta@kesli.fi

seurakehittäjä Laura Härkönen, laura.harkonen@kesli.fi