Koronan johdosta kokosimme yhteistyössä Asianajotoimisto Legistumin kanssa ohjeistuksen seuroille

20.3.2020

Harjoitus- ja kilpailutapahtumien keskeyttäminen on nostanut esiin kysymyksiä työsuhteiden, sopimussuhteiden ja harrastajien oikeuksien osalta. Asianajaja Teppo Laine on koonnut ohjeistuksen, johon on kirjattu yleisluontoisia suuntaviivoja. Tapaus on kuitenkin ainutlaatuinen ja siten asiaan liittyvä lainsäädäntö jättää tulkinnanvaraa, kun oikeustapausaineistoa ei ole.

Suomen hallitus on suosittanut rajoittaa yli 500 osallistujan julkisia kokoontumisia ja tapahtumia koronaviruksen estämiseksi. Toistaiseksi vain isot tapahtumat on kielletty, mutta yleisenä toimintaohjeena on suosia toimintamalleja, joissa isoja joukkoja ihmisiä ei ole samassa paikassa samaan aikaan.

Ohjeistus pätee myös urheilutoimintaan. Siten on perusteltua ja viranomaisohjeiden mukaista keskeyttää erilaiset harjoitus- ja kilpailutapahtumat tilapäisesti. Keskeyttäminen on nostanut esiin kysymyksiä työsuhteiden, sopimussuhteiden ja harrastajien oikeuksien osalta.

ESLUn ja KesLin yhteistyökumppani asianajotoimisto Legistumin asianajaja Teppo Laine on koonnut ohjeistuksen (ladattavissa jutun lopussa pdf.-tiedostona), johon on kirjattu yleisluontoisia suuntaviivoja. Tapaus on kuitenkin ainutlaatuinen ja siten asiaan liittyvä lainsäädäntö jättää tulkinnanvaraa, kun oikeustapausaineistoa ei ole. Ohjeistusta pyritään päivittämään olosuhteiden muuttuessa.

KesLi tukee alueensa seuroja muun muassa kouluttamalla ja konsultoimalla. Tarkoituksenamme on varmistaa, että seuroissa hallitaan järjestötoiminnan perusasiat.

Seuratoiminnan asioissa sinua auttaa KesLin seurakehittäjä Laura Härkönen puh 050 339 0459 laura.harkonen(at)kesli.fi

Huomioi, että linkin kautta pääset aina päivitettyyn tiedostoon:

https://www.eslu.fi/uutiset/koronan-johdosta-kokosimme-yhteistyossa-asianajotoimisto-legistumin-kanssa-ohjeistuksen-seuroille/

Katso myös olympiakomitean tiedote Seuratoiminta ja koronavirus