Ari Kinnunen Keski-Suomen Liikunta ry:n uusi puheenjohtaja

25.11.2020

Janne Kinnunen Luovuttaa puheenjohtajan nuijan Ari Kinnuselle
Janne Kinnunen Luovuttaa puheenjohtajan nuijan Ari Kinnuselle
vanha puheenjohtajisto uuden puheenjohtajan kanssa. Vas. Anna-Leena Sahindal, Mari Sivill, Janne Kinnunen ja Ari Kinnunen
vanha puheenjohtajisto uuden puheenjohtajan kanssa. Vas. Anna-Leena Sahindal, Mari Sivill, Janne Kinnunen ja Ari Kinnunen
Laura Nuutiselle ja Jyrki Saarelalle myönnettiin myös KesLin kultaiset ansiomerkit 10 vuoden työstä Keski-Suomen Liikunnassa
Laura Nuutiselle ja Jyrki Saarelalle myönnettiin myös KesLin kultaiset ansiomerkit 10 vuoden työstä Keski-Suomen Liikunnassa

Keski-Suomen Liikunta ry:n syyskokous pidettiin Jyväskylässä 25.11.2020. Kokouksen puheenjohtajana toimi Jukka Hämäläinen (Jyväskylän Valo). Hallituksen jäsenvalintaa oli valmistelemassa kevätkokouksen asettama ehdollepanotoimikunta, joka esitti yksimielisesti uudeksi puheenjohtajaksi kunnanjohtaja Ari Kinnusta Pihtiputaalta seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Outi Aarresola ja Aki Karjalainen. Hallitukseen uusiksi jäseniksi valittiin Timo Onatsu, Elisa Pursiainen sekä Jon Salminen. Hallituksessa jatkavat Hannu Kiminkinen, Ella Salmela ja Ilmo Viitanen. Hallituksen varajäseniksi valittiin Antti Laitinen, Heli Alapiha, Lauri Karhunen, Jarkko Toivola, Outi Sahikallio sekä Helka Maltolahti.

Syyskokouksen aluksi Keski-Suomen Liikunta myönsi kultaiset ansiomerkit Janne Kinnuselle, Anna-Leena Sahindalille, Mari Sivillille, Laura Nuutiselle sekä Jyrki Saarelalle.

Vuosi 2021 on Keski-Suomen Liikunnan 27. toimintavuosi, jota ohjaa vuonna 2019 tarkistettu visio vuodelle 2025: ”KesLi on valituissa kohderyhmissä tunnettu toimija ja haluttu kumppani, jolla on vahva asema liikunnan kehittäjänä”. Keski-Suomen Liikunta näkee itsensä maakunnallisena toimijana joka kehittää keskisuomalaista liikuntakulttuuria sekä kokoaa parhaan osaamisen keskisuomalaisten liikkujien ja liikuttajien hyväksi. Strategian kärjet ovat keskisuomalaisten urheiluseurojen osaamisen lisääminen sekä vahvistuva kuntayhteistyö, joihin rakennetaan palvelukokonaisuudet.

Vuoden 2021 tavoitteena on syventää edelleen yhteistyötä Suomen Olympiakomitean sekä lajiliittojen kanssa. Suunnitelmissa on perustaa alueiden yhteinen valtakunnallinen palvelujärjestö mm. yhteistyön ja yhteydenpidon helpottamiseksi. Keski-Suomen Liikunta tekee vahvaa sopimuksellista yhteistyötä myös Keski-Suomen liiton kanssa maakunnallisen liikunnan ja urheilun kehittämisessä. Jyväskylän kaupungin kanssa syvennetään myös yhteistyötä ”Liikuntapääkaupunki Jyväskylä” –tunnuksen alla.

Keväällä 2021 on kuntavaalit, joihin aluejärjestöt valmistautuvat yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa yhteisillä vaikuttamissisällöillä. Tavoitteena on saada kuntiin liikuntamyönteisiä päätöksentekijöitä.

Keski-Suomen Liikunta ry on mukana Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymässä (KEHO), jossa sekä paikalliset, alueelliset että valtakunnalliset liikunnan ja urheilun toimijat kuten mm. Keski-Suomen Liikunta, KIHU, Keski-Suomen Urheiluakatemia, LIKES, Jyväskylän Yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän kaupunki voivat palvella entistä paremmin mm. keskisuomalaisia seuroja ja urheilijoita. Tavoitteena on, että Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä on 2020-luvulla suomalaisten terveys- ja sosiaalialan, kuntoutuksen, liikunnan, urheilun, teknologiayritysten ja alan palveluyritysten merkittävin yhteistyökumppani sekä merkittävä tutkimus- ja kehityskumppani edellä mainittujen tahojen kansainvälisille yrityksille, yhteisöille ja asiakkaille.

KesLi on vahva seurojen tukiorganisaatio mm. ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen, erilaisten tapahtumien sekä seura- ja lajikohtaisen kehittämistyön kautta. KesLi tarjoaa lajien piirijärjestöille erilaisia jäsenpalveluita kuten koulutus-, taloushallinto- ja toimistopalveluita. Seuratoiminnan, harrasteliikunnan ja kilpaurheilun edistäminen näkyy käytännössä toimialojen koulutusten ja tapahtumien sisällöissä. Riittämättömästi liikkuvien tavoittamiseksi jatketaan yhteistyötä valtakunnallisten toimijoiden lisäksi myös kuntien, yritysten sekä sosiaali- ja terveysjärjestöjen kanssa.

Keski-Suomen Liikunta ry:llä on kolme pysyvää tapahtumaa, joista Keski-Suomen Urheilugaalan turvallista järjestämismahdollisuutta koronan vuoksi parhaillaan selvitetään.  KesLi-leiri on vakiinnuttanut paikkansa lasten liikunnallisen kesäloman käynnistäjänä ja Finlandia Marathon on löytänyt paikkansa Suomen maratonkartalla. KesLi on järjestämässä myös liikunnan aluejärjestöjen henkilöstöpäivät elokuussa 2021 Peurungassa.

Keski-Suomen Liikunta ry:lla on 160 jäsentä, joista 138 keskisuomalaista urheiluseuraa.

Petri Lehtoranta, aluejohtaja