Helmikuinen KesLin uutiskirje

9.2.2021

Helmikuinen tervehdys Keski-Suomen Liikunnalta!

Auringonvalon lisääntyessä päivä päivältä talvi jatkuu ja lunta ja pakkasta riittää. Olosuhteet ulkona liikkumiseen ja talvesta nauttimiseen ovat kohdallaan hiihtoloman lähestyessä. Tässä kirjeessä paljon uutta asiaa seuraihmisille, kannattaa tutustua.

 

KULTTUURIEN JOHTAMINEN JA KOHTAAMINEN LIIKUNTA-ALALLA TI 16.2.2021 – MAKSUTON KOULUTUS

Ryhmän ohjaajan ja johtajan kulttuuriosaamisella on suuri merkitys ryhmän toimivuuden kannalta. Koulutuksessa saat työkaluja kulttuurien kohtaamiseen toiminnassanne, eri taustojen vaikutuksesta käyttäytymiseen ja viestintään sekä johtamistyökaluja ja harjoitteita arkityön tueksi.

Koulutus koostuu kuudesta työpajasta. Voit ilmoittautua kaikkiin tai vain yksittäisiin koulutuspäiviin.

Koulutus on suunnattu kaikille Rive-hankkeen verkostossa oleville toimijoille, maahanmuuttajatoimintaa järjestäville organisaatioille ja ohjaustyötä tekeville henkilöille sekä asiasta kiinnostuneille.

Ajankohta: ensimmäinen koulutus on ti 16.2. klo 13.30-15.30, webinaari.
Hinta: Maksuton

Koulutuksen järjestää HNMKY:n ja Rive-hanketta tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisää tietoa ja ilmoittautuminen:  https://www.kesli.fi/?x305185=1259520

 

IKÄÄNTYNEIDEN LIIKUNTA URHEILUSEURASSA –WEBINAARI  16.2. KLO 18.00-19.30

Ikäihmiset kaipaavat yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä tekemistä, joka tuo iloa arkeen ja samalla ylläpitää terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä. Onko seurallasi valmius vastata tarpeeseen ja osaamista tarjota tällaista?
ESLU ja KesLi järjestävät yhteistyössä Ikäinstituutin kanssa webinaarin, jossa pohditaan seurojen toiminnan suuntaamista ikääntyneille.

Ikääntyneiden liikunta urheiluseurassa -webinaari - Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

SENIORIT URHEILUSEURAAN – KOLMEN VERKKOTYÖPAJAN SARJA

Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on kehittää ja täydentää seuran tarjontaa ikääntyneille uuden liikuntatoiminnon, -palvelun tai -tuotteen muodossa. Tarkoituksena on lanseerata uusi palvelu kesällä 2021. Koulutukseen kuuluvat työpajat järjestetään verkossa 17.3., 15.4. ja 11.5.2021.

Koulutuskokonaisuudessa ideoidaan ja suunnitellaan omaan seuraan uusi liikuntatoiminto, -palvelu tai -tuote ikääntyville. Tavoitteena on lanseerata uusi palvelu seuran toimintaan kesällä 2021.
Työpajoista sekä ennakko- ja välitehtävistä rakentuva kokonaisuus tarjoaa tietoa ja tukea uuden toiminnan tai palvelun tuotteistamisesta, kohderyhmän tunnistamisesta ja tavoittamisesta sekä hinnoittelusta ja markkinoinnista.

Koulutus on suunnattu seurajohdolle sekä seuran toiminnan kehittämisestä vastaaville.

Lue lisää:

Seniorit Urheiluseuraan - Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

HARRASTAMISEN SUOMEN MALLI URHEILUSEUROJEN JA LAJIEN NÄKÖKULMASTA  WEBINAARIT TO 18.2.

Olympiakomitea järjestää yhdessä Liikunnan aluejärjestöjen ja Opetushallituksen Liikkuva koulu -ohjelman kanssa kaksi vaihtoehtoista webinaaria torstaina 18.2.

Toinen on päivällä klo 10.00-11.30 ja toinen vaihtoehto illalla klo 18.00-19.30.

Tilaisuudessa Opetus- ja kulttuuriministeriön johtaja Tiina Kivisaari avaa Harrastamisen Suomen mallia, jossa yksi toimintamalli on tuottaa kuntien koordinoimana ja hyvällä seurayhteistyöllä lapsille ja nuorille liikunnallista harrastustoimintaa koulupäivien yhteyteen.

Käytännön kunta ja seura yhteistyön esimerkeissä tulevat esille Tampere ja Tappara sekä Vihti ja NuPS.

Tämän jälkeen Olympiakomitea, liikunnan aluejärjestöt ja OPH:n Liikkuva koulu -ohjelman edustajat tuovat esille muutamia keinoja ja avainviestejä toiminnan kehittämiseen.

Ilmoittautuminen ti 16.2 mennessä:

 

TIISTAINA 23.3. KLO 17.00-18.30 LIIKUNTAA KAIKILLE! –TYÖPAJA

Työpajassa sukelletaan käytännönläheisesti kaikille avoimen liikunnan suunnittelun ytimeen. Osallistujille esitellään helppokäyttöisiä työkaluja, joiden avulla he voivat suunnitella sellaista liikuntaa, joka sopii hyvin erilaisille liikkujille. Koulutus on suunnattu koulu- ja seuratoimijoille.

Työpajat on ratkaisukeskeisiä ja ne tarjoavat oivaltavia ratkaisuja ”kentällä” koettuihin ongelmiin.

Kouluttajana toimii Niko Leppä, liikunnanopettaja, erityisopettaja, soveltavan liikunnan kouluttaja.

Työpajan hinta on 20€/hlö.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset:   https://www.kesli.fi/?x305185=1248384

 

KORONA-AVUSTUSTA URHEILUSEUROILLE

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut avustushaun urheiluseuroille toiminnan jatkumisen turvaamiseksi koronapandemian aikana.

Avustuksen kohteena on lasten ja nuorten tavoitteellinen, kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävä toiminta urheiluseuroissa. Urheiluseurat voivat hakea avustusta koronapandemian aiheuttamien kustannusten ja tappioiden kattamiseen aikavälillä 1.6.2020 - 31.1.2021.

Hakuaika on auki 13.2.2021 klo 16.15 saakka.

Lisätietoja OKM:n verkkosivuilta

https://minedu.fi/-/erityisavustus-2-urheiluseuroille-toiminnan-turvaamiseksi-koronavirustilanteessa

tai

Ylitarkastaja Kari Niemi-Nikkola, kari.niemi-nikkola@minedu.fi

p. 0295 330 013

 

EMMA KÖRKKÖ ON KESKI-SUOMEN VUODEN 2020 URHEILIJA!

Katso tästä kaikki palkitut: https://www.kesli.fi/?x254116=1254609

Nyt sinulla on mahdollisuus milloin tahansa jättää palkitsemistyöryhmälle vinkki hyvästä suorituksesta / tapahtumasta, joka tulisi ottaa huomioon vuoden 2021 palkitsemisissa.

Vinkin voi jättää Keski-Suomen Urheilugaalan sivuilla: www.kesli.fi/urheilugaala

 

Reippaita talvipäiviä!