Kannanotto Hippoksen liikuntaolosuhteiden kehittämiseen

19.4.2021

Jyväskylän liikunta- ja urheiluseurojen toiminnanjohtajien verkostossa on jo monen vuoden ajan keskusteltu yhdessä seurojen toimintaolosuhteiden kehittämisestä. Haluamme yhdessä tuoda esiin, että olosuhteiden kehittämiselle ja liikuntapaikkojen määrän kasvulle on todellinen tarve.

Jyväskyläläiset seurat ovat viimeisten vuosien aikana onnistuneet jatkuvasti kasvattamaan harrastajamääriä, pandemiavuotta 2020 lukuun ottamatta. Harrastajamäärien kasvu on erittäin riippuvainen harjoitusolosuhteiden määrästä ja laadusta. Kilpailuolosuhteiden paraneminen taas mahdollistaa laadukkaiden ja sitä kautta seurojen taloutta kohentavien kilpailutapahtumien tuottamisen.

Kilpailutapahtumilla on merkittävä taloudellinen vaikutus seurojen liikunta- ja urheiluharjoitusten tuottamiseen eli kaupunkilaisten liikuttamiseen. Tapahtumilla on merkittävä vaikutus Liikuntapääkaupunki-imagon rakentamisessa, matkailun kehittämisessä ja kaupunkilaisten vapaa-ajan palveluna.

Haluamme korostaa, että tarvitsemme kaikki mahdolliset liikuntaolosuhteiden lisäämiseen ja kehittämiseen tähtäävät toimenpiteet niin Hippoksen alueella, kun muuallakin kaupungissa. Seurat haluavat tulla toimimaan uudistuvalle Hippokselle ja on tärkeää, että Hippoksen suunnitelmia aletaan pian myös toteuttaa.

Keski-Suomen Liikunta
Diskos Jyväskylä
FC Vaajakoski
Happee
Harjun Woima Jyväskylä
HoNsU juniorit
Jaguars Spirit Athletes
Jigotai
JJK juniorit
JYP juniorit
Jyväskylä Basketball Academy
Jyväskylä Jaguars
Jyväskylän Kenttäurheilijat
Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit
Jyväskylän Komeetat
Jyväskylän Pallokerho
Jyväskylän Pesis (Kirittäret)
Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS
Jyväskylän Naisvoimistelijat
Jyväskylän Shorinji Kempo
Jyväskylän taitoluisteluseura
Jyväskylän Tanssi- ja Naisvoimisteluseura
Jyväskylän Valo
Jyväskylän Voimistelijat -79
JyväsLentis
Jyvässeudun Kiekko
Kampuksen Plaani
O2- Jyväskylä
Palokan Ilo, voimistelu ja liikunta
Palokan Riento
Swimming Jyväskylä
Säynätsalon työväen Voimistelu- ja urheiluseura Riento
Tanssi- ja voimisteluseura Illusion