Uusin KesLin uutiskirje

11.5.2021
Hei,

tässä uutiskirjeessä ajankohtaisia asioita toukokuulle.

 

KOKO SUOMEN URHEILUVANHEMPAINILTA TI 18.5. KLO 18.00-19.30

Suomen Olympiakomitea järjestää 18.5. nuorten urheilijoiden vanhemmille suunnatun tilaisuuden, jossa ruoditaan vanhempien rooleja nuoren urheilussa ja keskustellaan siitä, miten nuorta voisi parhaiten kannustaa ja rohkaista kohti urheilu-uraa ja samalla huolehtia, että perusasteen ja toisen asteen opinnot tulevat suoritettua.

Koko Suomen urheiluvanhempainillassa vanhemmuuden monista rooleista ovat keskustelemassa

  1. Huippukoripalloilija Shawn Huff
  2. Isä, huippuvalmentaja, Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhä
  3. Futisäiti, tv-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus
  4. Lahjan tytöt -seuran nuorisopäällikkö Saara Kuusinen
  5. KIHUn tutkija, asiantuntija Outi Aarresola

 

Tilaisuudessa lanseerataan myös Olympiakomitean tuottama materiaali: Kasvata urheilijaksi – vanhemmat nuoren tukena.

Verkkolähetykseen pääset mukaan tästä linkistä: livekatsomo.fi/urheiluvanhempainilta

 

ASIAA LIIKUNNASTA JA URHEILUSTA VAALIPANEELI 20.5. KLO 17.30

Keski-Suomen Liikunta ry on järjestämässä yhdessä eri liikunta-alan toimijoiden kanssa Asiaa liikunnasta ja urheilusta -kuntavaalipaneelin torstaina 20.5. klo 17.30 Jyväskylässä.

Tilaisuus striimataan yleisölle, ja osoite löytyy tilaisuuden nettisivuilta www.kesli.fi/kuntavaalit . Tilaisuudessa kuullaan kolme asiantuntija-alustusta (erikoistutkija Outi Aarresola KIHU, yliopistotutkija Anna-Katriina Salmikangas JYU ja tutkija Salla Turpeinen Likes), joista ehdokkaille esitetään asiaan liittyviä kysymyksiä. Tilaisuuden alussa kuullaan myös tervehdys Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamolta. Tilaisuuden juontajana toimii KesLin seurakehittäjä Laura Härkönen.

 

SEURA NUORTEN TYÖNANTAJANA –KOULUTUS 26.5. KLO 15.00-16.30

Koulutus on maksuton. Lisätietoa ja ilmoittautuminen 24.5. mennessä oheisen linkin kautta.

Urheiluseura nuorten työnantajana 26.5. - Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

 

 NUORTEN LIIKUNTAKÄYTTÄYTYMINEN SUOMESSA  – LIITU-TUTKIMUKSEN TULOKSET 2020

julkaistaan maksuttomassa ja kaikille avoimessa etätilaisuudessa torstaina 27.5.2021 kello 10.00–12.00.

Uusimmassa LIITU-tutkimuksessa tarkastellaan nuorten (toisen asteen opiskelijat) liikkumisen ja liikunnan ajankohtaisia teemoja, kuten liikunta-aktiivisuutta, paikallaanoloa, unen määrää, vapaa-ajan liikuntamuotoja, seuraharrastamista, liikunnan merkityksiä, esteitä, arvoja ja arvostuksia, urheilun seuraamista, videopelaamista sekä nuorten kokemaa syrjintää ja kiusaamista liikunnassa ja urheilussa.

Osallistuminen tilaisuuteen vaatii ennakkoilmoittautumisen maanantaihin 24.5.2021 mennessä. Ilmoittautuminen ja lisätietoa tilaisuudesta:

https://www.liikuntaneuvosto.fi/tapahtuma/liitu2020/

 

URHEILUKORTTI

Syyskuun alussa käynnistyvä Urheilukortti kannustaa uusia katsojia urheilutapahtumiin, ja sitä kautta myös lisäämään seurojen tuloja. Urheilukortin nettisivuilla seurat voivat jo nyt ilmoittautua Urheilukortti-yhteistyöhön! www.urheilukortti.fi #urheilukortti

 

 

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ MYÖNSI KESKISUOMALAISILLE SEUROILLE SEURATOIMINNAN KEHITTÄMISTUKEA YHTEENSÄ 269 500€

Suomen kaupungeista toisiksi eniten tukea tuli Jyväskylään, Helsingin jälkeen. Keski-Suomen Liikunta onnittelee jäsenseurojaan saadusta rahoituksesta ja toivottaa menestystä kehityshankkeiden toteutukseen.

Lisää tietoa:  https://www.kesli.fi/?x254116=1332756

 

ROSKA PÄIVÄSSÄ – LIIKKEEN HAASTE KESKI-SUOMEN LIIKUNNALLE JA JÄSENSEUROILLE

Keski-Suomen Liikunta jäsenseuroineen on saanut Roska päivässä -haasteen, jonka otamme ilolla vastaan! Haasteena on kerätä ainakin yksi roska päivässä. Ympäristön viihtyisyyden ja siisteyden lisäämisen ohella roskien kerääminen tarjoaa hyvän toiminnallisen harjoituksen lisäten notkeutta, liikkuvuutta, ketteryyttä ja lihasvoimaa. Keski-Suomen Liikunta haastaa mukaan myös kaikki jäsenseuransa.

Lisää tietoa  https://www.kesli.fi/?x254116=1339788

 

NIMI LEHTEEN – JA KUVA KANSSA!

Keskisuomalaisessa julkaistaan palstaa ”Meidän juttu” eli Nimi lehteen – ja kuva kanssa! Voit kirjoittaa palstalle juttusi itse ja lähettää sen kuvien kera toimitukseen. Haastamme palstalle eritoten kaikki maakunnan yhteisöt, yhdistykset ja urheiluseurat kertomaan toiminnastaan kuten menestyksistä, juhlista tai muista jutun arvoisista tapahtumista ja asioista.

Jutun pääset lähettämään täältä: https://oma.media.fi/keskisuomalainen/yhteystiedot/meidan-juttu/

Mukavaa viikkoa!