Palkkaustukea seitsemälle keskisuomalaiselle seuralle

27.5.2011

 

Vuonna 2011 yhteensä 100 urheiluseuraa saa suoraa tukea veikkausvoittovaroista 725 000 euroa päätoimisen työntekijän palkkaamiseen. Toista kertaa myönnettävän palkkatuen saajat julkistettiin 27.5. SLU-talolla Helsingissä.

Nyt toista kertaa jaettavaa palkkatukea haki 341 seuraa. Tukea myönnettiin 100 seuralle, joten seurojen valinnassa jouduttiin tekemään kovaa karsintaa.

”Juuri päättyneen tukikauden hyvät tulokset osoittavat, että palkkatuelle on selkeästi tarvetta. Tukeen sisältyvä jatkuva arviointi on tärkeää, jotta tuki pystytään kohdistamaan oikeisiin asioihin. Palkattu työntekijä ei korvaa vapaaehtoistyötä tai vähennä sen arvoa, vaan antaa vapaaehtoisille mahdollisuuden keskittyä olennaiseen. Paikallistason kansalaistoiminta ansaitsee tukensa”,johtaja Harri Syväsalmi opetus- ja kulttuuriministeriöstä sanoo.

”Vapaaehtoistyö on muuttunut projektiluontoisemmaksi ja pirstaloitunut yhä lyhyempiin pätkiin. Elinvoimainen seuratoiminta tarvitsee päätoimisia työntekijöitä vapaaehtoisten rinnalle pyörittämään ja kehittämään toimintaa. Siksi on hienoa, että ministeri Wallin vakinaisti Seuratoiminnan kehittämistuen viime syksynä. Seurat voivat vastaavasti auttaa yhteiskuntaa tarjoamalla mielekästä työtä ja kantamalla kortensa kekoon hyvinvointitalkoissa ihmisten liikuttajina”, Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry:n pääsihteeri Teemu Japisson sanoo.

Keski-Suomeen saatiin palkkatukea seitsemälle seuralle:

Seuran nimiPalkkatukea haetaan päätoimiseen palkkaukseen
      
Diskos 93 juniorit rynuorisopäällikkö / juniorchef  
Huhtasuon Hiihto 2000seura- tai järjestösihteeri / förenings- eller organisationssekreterare
JJK-juniorit rytoiminnanjohtaja / verksamhetsledare 
Jyväskylän Pesis Rynuorisovalmennuspäällikkö / juniorträningschef
JyväsLentis rynuorisopäällikkö / juniorchef  
Palokan Riento rytoiminnanjohtaja / verksamhetsledare 
Parkour Oppimiskeskus ry ( Parkour Akatemia)toiminnanjohtaja / verksamhetsledare