Puheenjohtajan blogi: Maakuntaviestistä Keski-Suomen hiihtoviikko

24.1.2012

KesLin puheenjohtaja Olli Ristaniemi
KesLin puheenjohtaja Olli Ristaniemi

Keski-Suomen 65. maakuntaviestin järjestelyt onnistuivat loppiaisena Saarijärvellä hienosti. Viestin sääntöjä hieman muutettiin pari vuotta sitten, niin että viestistä saatiin tiiviimpi urheilutapahtuma. Lähes aina, kun tapaan viestikatsomossa Pihtiputaan Alpon, alkaa pohdinta maakuntaviestin olemuksesta.
 
Maakuntaviesti vaatii radikaalin muutoksen. Esimerkiksi siinä ei ole mieltä, että joukkueet voivat joillakin osuuksilla hiihdättää joko nuoria tai jopa kuusikymppisiä viestinviejiä. Toiseksi, kuntien välistä kilpailua eriarvoistavat kuntarakenteen muutokset. Ja kolmanneksi, viestin nykyinen ajankohta on perinteinen, mutta silloin on usein lumiongelmia tai kovaa pakkasta.
 
--------------------------------------------------------------------------------


Voisiko Keski-Suomessa järjestää Keski-Suomen hiihtoviikon?
 
Ajankohdaksi sopisi koululaisten hiihtolomaviikko tai sitä edeltävä viikko. Osa on tietysti Lapissa tai etelässä, mutta kyllä meidänkin hiihtokeskuksissa väkeä piisaa. Hiihtoviikolla voisi olla vaikkapa kolme 20-40 kilometrin laturetkeä eri puolilla Keski-Suomea. Kaikille avoimia hiihtoja vetäisivät maakuntajohtaja ja kunnallisjohdon ihmiset. Järjestävä kunta voisi puuhata oheen jotain muutakin tapahtumaa.
 
Viikko huipentuisi lauantaina nykyisen maakuntaviestin tyylisiin kilpailuihin vuosittain vaihtuvassa kunnassa. Itse maakuntaviesti olisi aikuisten viestikisa kolmi- tai nelihenkisin joukkuein. Nuoremmat hiihtäisivät omat kilpailunsa ennen varsinaista maakuntaviestiä. Kilpailujen tulisi olla seurojen välisiä.
 
Helmikuun lopulla päivä on jo sen verran pitempi loppiaiseen verrattuna, että maakuntaviesti voisi olla iltapäivällä ja nuorten kilpailut jo aamupäivästä alkaen. Näin hiihtoviikko saisi kilpailupäivästä hienon huipennuksen.
 

Lähde: http://www.keskisuomi.fi/blogi/posts/33/maakuntaviestista_keski-suomen_hiihtoviikko