VAU:n Valtti-ohjelma tuo erityisliikkujia seuroihin

14.8.2017

VAU:n Valtti-ohjelma tuo erityisliikkujia seuroihin

 

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n Valtti-ohjelmassa pyritään auttamaan vammaisia ja erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria liikuntaharrastuksen pariin Valttien, eli henkilökohtaisten ohjaajien avustuksella. Valtit ovat pääasiassa liikunnan-, kasvatus-, kuntoutus- tai sosiaalialan opiskelijoita.

 

Valtti-ohjelmaa kokeiltiin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja tulokset olivat rohkaisevia. Palautteen perusteella 54 % ohjelman läpikäyneistä lapsista löysi harrastuksen ja 61 % liikkuminen lisääntyi aikaisemmasta. Moni perhe sai ideoita ja tukea liikunnan harrastamiseen.

 

Vuoden 2017 haussa Valtti-ohjelmaan haki 345 lasta ja nuorta. Valtti saattaa lapsen tai nuoren liikuntakokeilujen pariin syksyn 2017 aikana. Jokainen Valtti-ohjattava -pari tekee noin neljä liikuntakokeilua syksyn aikana. On hyvin mahdollista, että myös teidän seuraanne tulee Valteilta kyselyitä, voiko heidän ohjattavansa lapsi tulla kokeilemaan liikuntaa seuraanne. Toivottavasti mahdollisimman moni seura antaa rohkeasti mahdollisuuden lapselle tai nuorelle tulla kokeilemaan.

 

Syksyn Valtti-toiminnan alkajaisiksi järjestetään Valtti Kick Off -tilaisuuksia paikkakunnilla, joissa on Valtti-ohjelman yhteistyöoppilaitoksia. Olette erittäin tervetulleita mukaan näihin tilaisuuksiin. Alla Kick Off -tilaisuuksien aikataulut.

 

Jos teille tulee mitään kysyttävää liittyen Valtti-ohjelmaan, ottakaa rohkeasti yhteyttä VAU:n lasten ja nuorten liikunnan suunnittelijaan Nina Peltoseen, puh. 050 400 1532, nina.peltonen@vammaisurheilu.fi

 

Kick Off -tilaisuudet

 

Elokuu

 • 17.8. Lappeenranta
 • 23.8. Seinäjoki
 • 28.8. Vantaa
 • 29.8. Helsinki ja Tampere
 • 30.8. Espoo ja Oulu
 • 31.8. Turku

Syyskuu

 • 4.9. Mikkeli
 • 6.9. Kuopio
 • 7.9. Lahti
 • 14.9. Jyväskylä
 • 28.9. Kajaani

Tilaisuuksia ollaan järjestämässä myös Rovaniemellä, Porissa ja Vaasassa, mutta ajankohta ei ollut selvillä vielä kirjeen lähettämishetkellä.

 

 

Löydä oma seura -palvelu

 

Valtti-ohjelman puitteissa on tehty kartoituksia eri paikkakuntien vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan tarjonnasta. Tiedossamme olevat urheiluseurat ja muut toimijat, jotka huomioivat toiminnassaan erityistä tukea tarvitsevat liikkujat, on koottu VAU:n Löydä oma seura -palveluun osoitteessa www.vammaisurheilu.fi/palvelut/loyda-oma-seura. Jos seurassanne on toimintaa erityistä tukea tarvitseville tai innokkuutta aloittaa sellaista, ilmoittakaa yhteystietonne VAU:n tiedottaja Lauri Jaakkolalle, lauri.jaakkola@vammaisurheilu.fi

 

Sporttiklubin Facebook-sivut

 

Sporttiklubi on VAU:n tiedotuspalvelu vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Käykää tykkäämässä Sporttiklubin Facebook-sivuista, siellä jaetaan tietoa vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille suunnatuista urheilu- ja liikuntatapahtumista: www.facebook.com/sporttiklubi.

 

VAU:n väki neuvoo ja auttaa

 

Apua vammaisurheiluun ja soveltavaan liikuntaan liittyviin asioihin voi kysyä VAU:n työntekijöiltä, joiden yhteystiedot löydät osoitteesta www.vammaisurheilu.fi/yhteystiedot. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

 

Liikuntaterveisin,

Nina Peltonen

050 400 1532

nina.peltonen@vammaisurheilu.fi

Lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry