KENSU ry tähtiseurojen laatujoukkoon

6.6.2018


Jyväskyläläiselle Urheiluseura KENSU ry:lle luovutettiin tänään ensimmäisenä Suomen Luisteluliitto ry:n jäsenseurana lasten ja nuorten liikunnan tähtimerkki. Seuran toimintaa ovat luistelu, potkukelkkailu/lautailu, soutu, veteraaniyleisurheilu, Jyväsjärven kirkkovenesoutu ja Jyväskieppi. Luistelun lajikirjossa on mukana pikaluistelun lisäksi retkiluistelu ja rullaluistelu. KENSU:n Lasten ja nuorten toiminnassa on mukana toistasataa lasta ja nuorta, mikä on noin puolet seuran jäsenmäärästä. Erityisesti Lasten luistelukoulu on viime talvena kerännyt hyvin osallistujia. Siinä on toimittu kolmessa eritasoisessa ryhmässä.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät.

KUVA: Tähtiseuramerkki luovutettiin Keski-Suomen Liikunta ry: toimitiloissa Jyväskylässä keskiviikkona 6.6.