KesLin uusin tiedote 10.1.2019

11.1.2019

Tervehdys,

ja hyvää alkanutta uutta vuotta. Tammikuu on alkanut hyvien ulkoilukelien myötä ja sopivan talvisena. Vuosi alkaa myös iloisen ja viihteellisen Urheilugaalan merkeissä, vielä ehdit ilmoittautua mukaan! Kevään ohjaaja- ja valmentajakoulutuksia myös tässä tiedotteessa, kannattaa tutustua. Ja hiihtoloma on hauska aloittaa tunnelmallisen Kuutamohiihdon merkeissä Jyväsjärven jäällä perjantaina 22.2.2019.

 

KESKI-SUOMEN URHEILUGAALA PE 25.1.2019 KLO 19.00 PAVILJONKI, JYVÄSKYLÄ

Keski-Suomen Urheilugaala tuo yhteen keskisuomalaista liikunta- ja urheiluväkeä juhlistamaan menestyjiä, esimerkkejä ja taustatahoja. Palkitse oman seurasi puuhamiehiä tai henkilökuntaasi ja varaa oma pöytä. Paikat täyttyvät hyvää vauhtia, mutta vielä mahtuu mukaan!

Viimeinen ilmoittautumispäivä gaalaan on 18.1.2019.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen osoitteessa:   www.kesli.fi/urheilugaala

 

Keski-Suomen Liikunta ry järjestää

LASTEN JA NUORTEN VALMENTAJIEN KOULUTUKSEN

ma 21.1.2019 klo 17.00-20.00, Jyväskylä

Mikä on oikeasti tärkeää ja merkityksellistä lasten ja nuorten valmentamisessa? Millaista on lasten ja nuorten valmennus 2020-luvulla?

Valmentajakoulutus on 1. tason koulutus, jossa paneudutaan lasten urheilun laatutekijöihin. Osallistujilla toivotaan olevan vähintään vuoden kokemus lasten valmentamisesta missä hyvänsä urheilulajissa.

Kouluttaja: Eerikki Koivu

Eerikki Koivu on luokanopettaja, erityisopettaja ja valmentaja. Opettamisen ja valmentamisen lisäksi hänellä on useampien vuosien työkokemus myös ammattiurheilijana toimimisesta.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

www.kesli.fi/seuratoiminta/koulutukset/lasten-ja-nuorten-valmentajien-k/

 

Keski-Suomen Liikunta ry järjestää

NUOREN URHEILIJAN LEVYTANKOHARJOITTELU-KOULUTUKSEN 

torstaina 21.2. klo 17.30-20.30 Jyväskylässä

Nuoren urheilijan elimistön monipuolinen vahvistaminen ja voimaominaisuuksien systemaattinen kehittäminen turvallisesti ovat lähes kaikkien urheilulajien valmennuksen perusasioita. Aloitettaessa vapailla painoilla harjoittelua, oikeiden nostotekniikoiden opettelu on tärkein tehtävä. Kaikkien valmentajien pääomaa on tuntea perusnostojen ydinkohdat sekä omata riittävä liikepankki apuliikkeistä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

www.kesli.fi/lapseHYPERLINK "http://www.kesli.fi/lapset-ja-nuoret/lasten-ja-nuorten-valmentajien-j/nuoren-urheilijan-levytankoharjo/"t-ja-nuoret/lasten-ja-nuorten-valmentajien-j/nuoren-urheilijan-levytankoharjo/

 

Keski-Suomen Liikunta ry järjestää

PAININ JA YLEISURHEILUN HARJOITTEET KAIKKIEN LAJIEN NUORTEN URHEILIJOIDEN FYYSISTEN OMINAISUUKSIEN KEHITTÄMISEN VÄLINEENÄ –KOULUTUKSEN

tiistaina 29.1. klo 17.30-20.30 (paini) ja keskiviikkona 13.2. klo 18.30-21.00 (yleisurheilu)

Nuoren urheilijan fyysisten ominaisuuksien rakentamiseksi valmentajalla tulee olla riittävä ja monipuolinen harjoitepankki. Hyvä keino koostaa omaa harjoitepankkia on ottaa virikkeitä myös muiden lajien harjoittelusta. Painissa on paljon harjoitteita, jotka kehittävät vartalon hallintaa, voimaa ja liikkuvuutta. Yleisurheilulajeista johdetut harjoitteet kehittävät motorisia perustaitoja, kykyä tuottaa voimaa vartalon suurilla lihasryhmillä sekä taitoa muodostaa suorituksissa jalkojen, keskivartalon ja käsien saumattomasti toimivia liikeketjuja.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

www.kesli.fi/lapset-ja-nuoret/lasten-ja-nuorten-valmentajien-j/paini-ja-yu-harjoitteet-nuoren-u/

 

Keski-Suomen Liikunta järjestää

NUOREN URHEILIJAN KESKIVARTALON HALLINNAN KEHITTÄMINEN –KOULUTUKSEN

ke 13.3.2019 klo 17.00-20.00, Jyväskylä

Tapaturmien ja rasitusvammojen ehkäisyn kannalta on erittäin tärkeää harjoittaa urheilijoiden vartalon lihaksia. Ilman keskivartalon oikeanlaista tukea riski esim. selän, polvien ja olkapäiden vammoille kasvaa. Raajojen liikkeet tarvitsevat keskivartalon tukea.

Koulutuksen tavoitteina on antaa valmentajille tietoa keskivartalon hallinnan merkityksestä, kehittämisestä, liikkeen analysoinnista ja suorituspuhtaudesta sekä jakaa malleja erilaisista harjoitusmenetelmistä ja käytännön harjoitteista.

Koulutus on suunnattu erityisesti yläkouluikäisten nuorten urheilijoiden valmentajille. Lasten valmentajat ovat myös tervetulleita kouluttautumaan. Koulutus on 1. tason valmentajakoulutusta.

Kouluttaja: Urheilufysioterapeutti Jesse Pajari

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

www.kesli.fi/seuratoiminta/koulutukset/nuoren-urheilijan-keskivartalon-/

 

Tunnelmallinen KUUTAMOHIIHTO

hiihdetään Jyväsjärven jäällä perjantaina 22.2.2019 klo 18.00 alkaen.

Kannattaa laittaa päivämäärä jo kalenteriin. Tällä tapahtumalla on hyvä aloittaa vaikkapa talvilomaviikko koko perheen voimin.

Lisätietoa  www.kesli.fi/kuutamohiihto/