Seuroja kutsutaan mukaan aikuisten Sporttikortti -kokeiluun Jyväskylässä

2.4.2019
Keski-Suomen Liikunta ja Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut toteuttavat yhdessä kokeilun, jossa testataan lasten Sporttikortin tyyppistä toimintamallia myös aikuisten liikkujien aktivoinnissa. Sporttikortilla kaupunkilaiset voisivat kokeilla seurojen matalan kynnyksen liikuntaryhmiä maksutta yhteensä kolme kertaa.

Vuoden vaihteessa Jyväskylän kaupunki hyväksyttiin mukaan Voimaa Vanhuuteen –ohjelmakunnaksi. (https://www.voimaavanhuuteen.fi/voimaa-vanhuuteen-ohjelma/) Osin tuohon ja kaupungin valitsemiin painotuksiin liittyen matalan kynnyksen starttikokeilukorttia aikuisille kokeillaan kohderyhmässä 55 + -vuotta.

Alustavasti on ideoitu kortin liittämistä Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden viime syksynä lanseeraamaan Nyt Liikkeelle –konseptiin. Aikuisten sporttikortin tavoitteena on vahvistaa matalan kynnyksen liikuntatoimintaa eri toimijoiden yhteistyönä. Yhteistyön kautta on mahdollista rakentaa selkeä jatkopolku kaupungin starttiryhmistä seurojen toiminnan pariin. https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/liikkumaan-ohjatusti-ja-omatoimisesti/aikuisten-liikunta/nytliikkeelle

 

KesLi kutsuu urheiluseurat ja mahdollisesti muutkin yhdistystoimijat mukaan kokeiluun ja toimii alkuvaiheessa yhteystahona.

Toivomme, että mukaan kokeiluun lähtisi seuroja laajalla lajikirjolla. Mitä enemmän vaihtoehtoja on, sitä kiinnostavampi kokonaisuus tämä on kaupunkilaisten näkökulmasta. Näemme tämän toimintamallin olevan myös seuroille iso mahdollisuus kasvattaa aikuisharrasteliikkujien määrää ja saada lisää aikuis- ja senioriryhmiä omaan tarjontaansa.

Ilmoita seurasi mukaan kokeiluun aikuisliikunnan kehittäjä Jyrki Saarelalle.

Jyrki Saarela
Keski-Suomen Liikunta ry
jyrki.saarela(at)kesli.fi

 

Jyväskylän kaupungin yhteyshenkilö:

Kirsi Pelo-Arkko
palveluesimies
Terveyttä ja hyvinvointia edistävät liikuntapalvelut
Jyväskylän kaupunki/Liikuntapalvelut
kirsi.pelo-arkko(at)jkl.fi