Kansallinen liikuntafoorumi kokosi 340 liikunta-alan ammattilaista liikuntapääkaupunki Jyväskylään

31.10.2019


Keski-Suomen Liikunta toimi tapahtumassa paikallisena pääjärjestäjänä yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Katso alustukset täältä!

Kansallinen liikuntafoorumi järjestettiin jo 7. kerran ja tänä vuonna tapahtumapaikkana toimi liikuntapääkaupunki Jyväskylä. Foorumiin osallistui ennätysmäärä – noin 340 – toimijaa valtionhallinnosta, kunnista, järjestöistä, tutkimuslaitoksista ja yrityksistä. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna tiedolla johtaminen ja miten tieto muutetaan liikkeeksi.

Foorumin avajaispuheenvuoron piti tuore tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen, joka muistutti, että urheilua maailman suurimpana kansanliikkeenä kuunnellaan yhteiskunnassa. Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto korosti omassa puheenvuorossaan onnistunutta tapahtumapaikan valintaa suhteessa foorumin kantavaan teemaan. Kun käsitellään liikunta-alan tiedolla johtamista, Jyväskylä on ainoa oikea valinta tapahtumapaikaksi kaupunkiin keskittyneiden valtakunnallisesti merkittävien liikunnan tutkimuskeskusten vuoksi.

Tutkitun liikuntatiedon viestintää ja yksilön kykyä terveellisiin elintapavalintoihin vahvistettava

Foorumin avaussessiossa organisaatiopsykologian professori ja palkittu tiedolla johtamisen guru Rob Briner johdatteli foorumin osallistujat tiedolla johtamisen perusteisiin. Brinerin mukaan tiedolla johtamisessa ei ole kyse totuuden etsimisestä vaan parhaan mahdollisen olemassa olevan tiedon hyödyntämisestä. Työskentelyämme on muokattava niin, että aikaa jää tiedon hyödyntämiseen. Foorumin rinnakkaissessiossa tarkasteltiin tiedolla johtamista niin viestinnän, kuntien kuin järjestöjen ja urheilun näkökulmista.

Liikuntafoorumin päätöspäivänä osallistujia keskustelutti liikunnan harjoitteluun liittyvä humpuukitieto, yksilön vastuu elintapavalinnoistaan sekä asiakastiedon ja big datan hyödyntämismahdollisuudet liikunnan kehittämis- ja vaikuttamistyössä. Asiakastiedon hyödyntämistä koskevassa paneelissa oli mukana Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen suunnittelupäällikkö Anna-Leena Sahindal.

- Liikuntafoorumissa oli näyttävästi esillä liikuntapääkaupungin monipuolinen osaaminen niin tieteen- ja tutkimuksen, liiketoiminnan kuin työelämän puolelta. Keski-Suomen Liikunta ry (KesLi) teki paikallisena pääjärjestäjänä kovaa työtä tapahtuman eteen ja oli hienoa olla tapahtuman järjestelyissä yhteistyössä mukana, kommentoi Sahindal tapahtumaa.

Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea. Foorumin paikallisena järjestäjäkumppanina vuonna 2019 toimi Keski-Suomen Liikunta ry (KesLi).

Lisätietoja

Petri Lehtoranta, aluejohtaja Keski-Suomen liikunta ry
p. 050 533 3858, petri.lehtoranta[a]kesli.fi

Anna-Leena Sahindal, suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto.
p. 014 266 4318, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi