2019 Rantapainin Suomen mestaruuskilpailut Jyväskylässä

28.8.2018

Suomen Painiliiton kilpailu- ja sääntövaliokunta on myöntänyt vuoden 2019 Rantapainin Suomen mestaruuskilpailuiden järjestämisoikeuden Jyvässeudun Paini-Ässille.

Kisat tullaan järjestämään samanaikaisesti kun on Beach Volleyn vuoden 2019 lopputurnaus. Rantapainien elokuinen järjestämispäivä ja -paikka selviää paikallisen JyväsLentiksen edustajien kanssa käytävien neuvottelujen jälkeen alkusyksyn aikana.

Paini-Ässät on päättänyt paneutua SM-mittelön järjestämiseen ponnekkaasti, heinäkuun alkupuolella tullaan järjestämään Päijänteen Palvipäivien yhteydessä Korpilahden satamassa esikisana avoin Jyväskylän mestaruusturnaus. Tämä kisa järjestetään yhteistyössä vahvaa lentopallotoimintaa toteuttavan, takavuosien painiseuran Korpilahden Pyrinnön ja paikallisen Yrittäjät ry:n kanssa.

Seuran omien kunto- ja peuhapainijoiden ohjaajat ja seurajohto ovat päättäneet ottaa Rantapainit seuran kärkihankkeeksi - “sydämen asiaksi!  Syksyn ja talven aikana Rantapainia tullaan harjoittelemaan kaksi kertaa kuukaudessa Beach Parkin hallin tiloissa Seppälänkankaalla, lisäksi muutaman kerran treenataan tämän kesäisen hikisen lajin taitoja Rantapainin säännöillä talvipakkasella lumihangessa. Ja heti kun lumet sulavat, harjoittelu siirtyy rannoille. Seuran toimintaideologian mukaisesti tämäkin toiminta tarjotaan nuorille maksuttomana.

Rantapaini on ihan vakavasti otettava tulevaisuuden laji. Kansainvälisen Painiliiton Rantapainin maailmanmestaruuksista on oteltu hyvin pitkään, tämän vuoden MM-kisat järjestetään 6.-7.10. Turkin Sarigermessä. Tämän arvokisan painoarvoa tulee tuntuvasti nostamaan se, että näissä mittelöistä menestyneet painijat tulevat saamaan kisapaikan 2019 San Diegossa järjestettäviin Rantalajien Maailmankisoihin (ANOC World Beach Games). Kansainvälisen Painiliiton UWW:n terävimmän johtoremmin tavoitteena on myös se, että Rantapaini – Beach Wrestling tulisi tulevaisuudessa olemaan myös jatkuvasti uudistuvien Olympialaisten kisaohjelmassa (lisätietoja Painiliiton tj Pertti Vehviläinen puh. 0400 625 414).

Teksti ja kuva: Hannu Kiminkinen

Liitteet