Maksutonta Elämisentaidot - Lions Quest -koulutusta liikuntaseurojen valmentajille Jyväskylässä

31.1.2019

Liikuntaharrastus voi tuoda lapselle monenlaista hyvää: terveyttä, ystäviä ja onnistumisen kokemuksia. Harjoituksissa vallitsevalla ilmapiirillä on suuri merkitys harrastuksen parissa viihtymiseen, ja tässä niin valmentajilla, joukkueenjohtajilla kuin vanhemmillakin on iso merkitys. Treeneihin pitäisi olla kiva tulla ja kotiin lähteä harjoitusten jälkeen hyvillä mielin. Avoin ilmapiiri antaa mahdollisuuden antaa kaikkensa, kehittyä ja epäonnistua. Harjoitusryhmä voi toimia valmentajalle kuin välitöntä palautetta antava peili. Meneekö annettu palaute läpi, kulkeeko toiminta oikeaan suuntaan?

Lions Quest -koulutus auttaa valmentajaa ymmärtämään oman toimintansa vaikutuksia sekä miten ja millaisia taitoja 5 - 25 -vuotiaille lapsille ja nuorille tulisi lajitaitojen lisäksi opettaa. Urheiluharrastus on mahtava tilaisuus oppia toisten huomioimista, kärsivällisyyttä sekä vuorovaikutustaitoja – siis taitoja, joista lapset hyötyvät lopun elämäänsä. Koulutuksissa pohditaan myös palautteen antamista sekä muun muassa vanhempien roolia valmennustoiminnassa.

Koulutuksen painopisteet:

  • ryhmähengen luominen
  • itseluottamus ja sisäinen motivaatio
  • päätöksentekotaidot
  • vuorovaikutustaidot
  • tunnetaidot
  • terve kasvu

Ohjelman sisällön tarkastelussa yhteistyötä on tehty valmentaja Jukka Jalosen, Jani Komulaisen, OPH:ssa ammattivalmentajatutkinnon sisällöistä vastaavan Matti Pietilän, Suomen Olympiakomitean, Suomen Valmentajat ry:n, Menestyksen Avaimet -hankkeen ja koripalloilija Pierre Jallowin, Jyväskylän yliopiston prof. Taru Lintusen sekä Norjan ja Ruotsin Lions Quest-ohjelman tuottajien kanssa.

Koulutus koostuu kahdesta erillisestä illasta, joiden välillä on noin viikko. Näin työelämässä olevat valmentajat pystyvät osallistumaan koulutukseen ja prosessoimaan sekä kenties testaamaan koulutuksen ensimmäisen illan antia koulutuskertojen välillä. Kursseille on osallistunut niin jääkiekon, jalkapallon, salibandyn, naisvoimistelun kuin yleisurheilun parissa toimivia valmentajia ja huoltajia ja saatu palaute koulutuksista on ollut erittäin hyvä.

Keväällä 2019 järjestämme liikuntaseurakoulutuksia Punainen Sulka -keräyksen tuottamilla varoilla, jolloin koulutus on osallistujille maksuton. 

Jyväskylässä koulutus järjestetään 9.4. ja 17.4.2019

Koulutukseen voi ilmoittautua tämän linkin kautta:

http://www.lionsquest.fi/ilmoittautuminen/

Lisätietoa koulutuksesta ohjelman sivuilta:

http://www.lionsquest.fi/koulutuskalenteri_ja_tietoa_koulutuksista/liikuntaseurakoulutus/