Laukaa ja Keski-Suomen Liikunta yhteistyöhön seuratoiminnan kehittämiseksi

20.4.2022

Kuvassa vas. vapaa-aikajohtaja Salla Turpeinen, kunnanjohtaja Linda Leinonen sekä KesLin aluejohtaja Petri Lehtoranta.

Laukaan kunta ja Keski-Suomen Liikunta ovat vuoden 2022 alusta aloittaneet yhteistyön liittyen seuratoiminnan kehittämiseksi Laukaassa. Sopimuksen avulla halutaan varmistaa laadukas ja asukkaita lähellä tapahtuva seuratoiminta Laukaan kunnan alueella.

”Laukaan kunnan rakentamat liikuntaolosuhteet mahdollistavat laaja-alaisen seuratoiminnan, ja nyt haluamme tarjota seuroillemme mahdollisuuden osaamisen lisäämiseen sekä työkaluja seuratoiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on, että jokainen liikunnasta ja urheilusta innostunut laukaalainen lapsi, nuori ja aikuinen löytäisi harrastusmahdollisuuden mahdollisimman läheltä”, kertoo Laukaan vapaa-aikajohtaja Salla Turpeinen.

Yhteistyön kautta Keski-Suomen Liikunta tarjoaa laukaalaisille seuroille monipuolista hallinnon koulutusta sekä mm. rekrytointikoulutusta uusien ohjaajien saamiseksi. Seurat saavat apua myös erilaisten hankeavustusten hakemiseen sekä Seurafoorumien fasilitoinnin.

”Tällainen yhteistyö mahdollistaa pitkäjänteisen avun seurojen toiminnan kehittämiseksi, ja samalla voimme vahvistaa pitkäjänteisesti laukaalaisten seurojen perustoimintaa ja elinvoimaisuutta.  Mielelläni näkisin, että muutkin Keski-Suomen kunnat ottaisivat mallia tästä konseptista”, iloitsee Keski-Suomen Liikunta ry:n seurakehittäjä Laura Härkönen.