Liikunnan uusi asemointi kunnissa ja yhdyspinnat puhuttivat

25.11.2021

Keski-Suomen Liikunta, Keski-Suomen liitto ja Likes järjestivät keskiviikkona 24.11. seminaarin, jossa pohdittiin liikunnan asemaa tulevaisuuden kunnassa, sekä miten liikunta näkyy Keski-Suomen tulevan hyvinvointialueen tehtävissä.

Tilaisuudessa todettiin, että vaikka liikunta on jatkossakin kuntien vastuulla, tarvitaan hyvää vuoropuhelua myös hyvinvointialueen kanssa mm. liikunta- ja elintapaneuvonnan osalta. Hyvinvointialuetta haastettiin myös sisällyttämään liikunta osaksi sen terveyden edistämisen tehtäviä.

Seminaarin avasi Timo Ståhl (THL) kertomalla TEAviisarin sekä hyte-kertoimen vaikutuksia kuntien tulevaan rahoitukseen. Seminaarissa kuultiin myös Viitasaaren kaupunginjohtajan sekä vapaa-aikatoimen johtaja Jorma Rihton näkemyksiä kunnan tulevasta toiminnasta ja budjetista SOTEn jälkeen sekä Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkisen näkemyksiä siitä, miten liikunnan olisi hyvä olla myös osa hyvinvointialueen tehtäviä.

Seminaarin päätti seurakehittäjä Laura Härkönen kuvaamalla kuntakohtaisten seurafoorumien mahdollisuuksia toimia hyvänä yhteissuunnittelun ja vuoropuhelun alustana seurojen ja kunnan välillä.

Seminaari oli samalla ”Liikunnasta Hyvinvointia kuntiin” - hankkeen loppuseminaari.

Tilaisuuden materiaalit löytyvät täältä: https://www.kesli.fi/kunnat/koulutukset/2021/kunnatjasote/