Liukulajiyhteisö etsii juniorikehittäjää

14.11.2023

Liukulajiyhteisö koostuu kolmesta eri seurasta: Jyväskylän Hiihtoseura, KENSU sekä Ski Jyväskylä. Näissä seuroissa voi harrastaa pikaluistelua, short trackia, mäkihyppyä, yhdistettyä, alppihiihtoa, maastohiihtoa sekä ampumahiihtoa. Jäsenmäärä on yhteensä 600.

Ajatus seurayhteistyöstä on meille varsin uusi. Sitä on toteutettu syksystä 2022 ja kehitetty pienin askelin. Toiminnan ydinajatuksena on seura- ja lajirajat ylittävä malli, joka pyrkii liikuttamaan lapsia monipuolisesti, edullisesti ja toisia lajeja kunnioittaen. Tällä hetkellä yhteistyö kattaa ylä- ja alakouluikäiset lapset, jotka harjoittelevat yhteisissä ”liukulajiryhmissä” vuoden ympäri. Myös seurojen omat, lajispesifit treeniryhmät toimivat normaalisti edellisen rinnalla.

Juniorikehittäjän työtehtävään saimme rahoituksen Keski-Suomen Liitolta. Hankkeen pituus on 21 kuukautta ja sen tarkoituksena on mahdollistaa alakouluikäisille lapsille ja perheille helppo ja maksuton kosketus talvilajeihin. Yhdistävänä linkkinä toimii ”Talvitaitureiden koulu”, jota kehitämme yhteistyössä Tiimiakatemian opiskelijaryhmän kanssa. Juniorikehittäjän yhtenä työtehtävänä on toimia mallin keskiössä ja osana kehitystiimiä. Juniorikehittäjä järjestää matalankynnyksen tapahtumia, kouluvierailuita, lähiolympialaisia, lajikokeilupäiviä jne., joissa lapset liikkuvat ja polku kohti Talvitaitureita vahvistuu. Talvitaitureista liikkujanpolun on tarkoitus jatkua lajirajat rikkovaan seuratoimintaan.

Juniorikehittäjän muita keskeisiä työtehtäviä ovat seurojen välisen yhteistyön ja organisaation kehittäminen sekä huolehtiminen viestinnästä ja lasten harjoitusten kokonaisuudesta: Vuosikello, viikoittainen suunnittelu ja aikataulutus yhteistyössä seuravalmentajien ja -ohjaajien kanssa. Työhön kuuluu myös ohjaamista tapahtumissa sekä lasten harjoitusryhmissä.

Etsimme joukkoomme ahkeraa ja innovatiivista henkilöä, jolla on kyky työskennellä muotoaan muuttavan seurayhteisön keskiössä ja tuoda mukanaan oman visionsa toiminnan edistämiseksi. Toimimme yhteistyössä erilaisista taustoista tulevien tekijöiden kanssa, joten etsimämme henkilö on joustava ja yhteistyökykyinen. Lajitausta talvilajien parissa ei ole välttämättömyys. Ensisijaista on halu ja palo toimia määrittelemämme strategian mukaisesti ja johtaa yhteisöä kohti yhteistä päämäärää.

Juniorikehittäjän tehtävä on määräaikainen täysipäiväinen työ (37.5 tuntia / viikko). Työ alkaa 8.1.2024. Aloituspäivästä on tarvittaessa mahdollista neuvotella. Työstä maksettava palkka on 2 750 €/kk. Työnantajana toimii Ski Jyväskylä.

 

Keskeiset tehtäväalueet

-          Tapahtumien ideointi, aikataulutus ja toteutus yhteistyössä seuravalmentajien kanssa

-          Seurojen välisen yhteistyön ja organisaation kehittäminen

-          Vuosikellon suunnittelu, viikoittaisten harjoitusten suunnittelu ja aikataulutus

-          Talvitaiturikoulun kehittäminen yhteistyössä strategiaryhmän kanssa

-          Talouteen liittyvät tehtävät (projektin piirissä olevan kokonaisuuden hallinta, budjetointi, kulujen seuranta, raportointi)

Tarkemmista yksityiskohdista sovitaan erikseen hakijan kanssa ja hänen toiveitaan kuunnellen.

 

Tarjoamme sinulle

-          Vastuullisen ja luovan työtehtävän perinteisten talvilajien parissa

-          Mahdollisuuden kehittää uutta ja innostavaa

-          Liukuvat työajat

-          Tiimit työn tueksi

Katsomme eduksi, jos hakijalta löytyy aikaisempaa kokemusta työskentelystä seurakentällä sekä eri seurojen välisestä yhteistyöstä. Lisäksi johtamiskokemus sekä taloudenpitoon liittyvät taidot ovat hyödyksi hakijalle. Seuroissa toimii valmentajia ja vapaaehtoisia erilaisista taustoista ja lähtökohdista, joten odotamme juniorikehittäjältä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa sekä innostaa heitä. Lisäksi toivomme joustavuutta, yleisesti positiivista asennetta sekä innovatiivisuutta nopeasti muuttuvissa tilanteissa.

Näin haet

Lähetä CV sekä lyhyt (max 2 sivua) vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla osoitteeseen petterkukkonen@gmail.com to 30.11. klo 23:59 mennessä. Voit myös halutessasi esitellä itsesi videon välityksellä ja jakaa linkin työnhakuilmoituksesi yhteydessä. Kutsumme soveltuvimmat henkilöt haastatteluun sitä mukaa, kun hakemuksia tulee, mutta viimeistään joulukuun aikana.

Vastaa hakemuksessasi ainakin seuraaviin kohtiin:

-          Aikaisempi kokemuksesi seuratyössä ja ideoita seurayhteistyön kehittämiseksi?

-          Aikeisempi kokemuksesi tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa?

-          Mitä ideoita ja annettavaa sinulla on lasten liikuttamiseksi ja harrastajamäärien kasvattamiseksi seuroissa?

Lisätiedot: Petter Kukkonen, petterkukkonen@gmail.com (040 120 7772)