Työkaluja perheiden hyvinvoinnin edistäjille

22.9.2022

Miten puheeksi ottamisen kynnystä madalletaan luovilla ja liikettä lisäävillä toimintatavoilla? Millä konkreettisilla keinoilla lapsia, nuoria ja perheitä kohtaavat toimijat voivat rikastuttaa arkisia työskentelytapojaan ja vahvistaa samalla omaa työssäjaksamistaan?

Meijän perhe liikkeellä -hankkeessa julkaistu kolmiosainen videosarja rohkaisee tarkastelemaan perheiden parissa tapahtuvaa työtä ja vapaaehtoistoimintaa luovasti. Videoilla kuvataan erityyppisiä kohtaamistilanteita, joissa esille nousee liikkumisen ja toiminnallisuuden sekä esimerkiksi luontoympäristön hyödyntämisen monet mahdollisuudet. Videosarjan kohderyhmänä ovat perheitä kohtaavat ammattilaiset kunnan eri sektoreilta sekä järjestöjen ja seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset. 

Videot toimivat itsenäisesti, mutta niitä voidaan hyödyntää myös osana koulutus- tai opetustilannetta, kokousta tai vaikkapa kehittämispäivää. Lisätietoa ja linkit videoihin: https://www.likes.fi/uutiset/luovia-ja-liikuttavia-kohtaamisia-nakopiirissa-uskallatko-kokeilla/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kuvassa kolmen videon kansikuvat YouTubesta. Ensimmäisessä graffitin maalausta. Toisessa kakai naista keskuteleen kahvipöydässä ja kolemnnessa kakai miestä keskutelemassa syksysessä maisemassa.
Klikkaamalla kuvasta pääset Likes By Jamk nettisivun kautta videoihin