KesLi myöntää avustusta jäsenseuroilleen nuorten kesätyöllistämiseen

29.3.2022

Nuorten kesätoiminnan ja kesätyömahdollisuuksien lisäämiseksi tuemme nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista ajalle 1.5.-30.9.2022. Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat. Avustusta voi hakea koko hankeajan, ja sitä myönnetään niin kauan kuin resurssia on käytössä.

Keski-Suomen Liikunta on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä hankeavustusta 138.000€ 190 nuoren kesätyöllistämiseksi Keski-Suomen Liikunnan jäsenseuroihin. Avustusta voidaan käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin. Avustusta ei voida käyttää lisäpalkan tai –palkkion maksamiseen järjestön koko- tai osa-aikaiselle, palvelussuhteessa jo olevalle työntekijälle.  Ministeriön myöntämällä avustuksella voidaan kattaa henkilön palkka- tai palkkiokuluista enintään 700 euron osuus/henkilö.

Avustusta hakevalla järjestöllä tulee olla riittävää kokemusta työnantajana toimimisesta sen varmistamiseksi, että avustuksella palkattava työntekijä saa tehtäväänsä riittävän tuen ja ohjauksen. 

Aluejärjestöt ovat linjanneet liittyen Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeisiin, että
-    lähtökohta on, että työllistetään nuori 2 viikoksi á 5-6 tuntia/työpäivä, 30 tuntia / viikko tai pidemmäksi ajaksi pienemmällä viikkotyötuntiajalla, yhteensä  noin 60 tuntia.
-    palkkatuki on 700 €/nuori sisältäen sivukulut
-    samalla seuralla voi olla useampikin nuori työllistettynä tällä tuella, mikäli rahoitusta riittää