KesLin uutiskirje

25.8.2022

Tervehdys!

Kesä vaihtuu hiljalleen syksyksi, mutta onneksi olemme saaneet nauttia lämmöstä ja auringosta vielä näin pitkään. Tässä uutiskirjeessä ajankohtaisia asioita KesLiltä.

 

URHEILUSEURAN VEROTUS -KOULUTUS MAANANTAINA 5.9. KLO 15.00-18.00

Raha liikkuu urheiluseurassa. Aina kun näin tapahtuu, pitää miettiä myös rahan verotuksellisia näkökulmia. Koulutuksessa käydään läpi seuran varainhankinnan verotuksen perusteita ja seuran maksamia korvauksia. Käsittelyssä on mm. urheilutoiminnan tulot, talkootyö ja matkakorvaukset vapaaehtoistoimijoille. 

Koulutussisältöä suositellaan kaikille seurojen hallitusten ja johtokuntien jäsenille sekä joukkueenjohtajille. Tämä koulutus helpottaa ymmärtämään yhdistyksille suotuja verohuojennuksia, verovapaata yleishyödyllistä toimintaa sekä verotettavaa elinkeinotoimintaa.

 Koulutus toteutetaan etänä, Teams-tilaisuutena.

 Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

Urheiluseuran verotus 5.9.2022 | Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

 VALMENTAJAKOULUTUS, RYHMÄN OHJAAMISEN PERUSTEET TORSTAINA 15.9. KLO 17.00-19.00

 Koulutus on 1. tason valmentajakoulutusta ja sopii kaikkien urheilulajien valmentajille ja ohjaajille.  Koulutusta suositellaan erityisesti valmentajauransa alussa oleville mutta koulutus soveltuu myös kokeneille valmentajille.

Koulutuksesta saa perustiedot ryhmän toiminnasta ja oman ohjaamisen merkityksestä ryhmän toimintaan.

Koulutuksessa käydään läpi yksi malli ryhmässä syntyneiden ongelmien ratkaisemiseen ja pohditaan sitä, mistä tekijöistä hyvä ryhmädynamiikka syntyy.

 Koulutus on RIVE-hankkeen tuottama ja maksuton KesLin jäsenseurojen valmentajille

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
Valmentajakoulutus, ryhmän ohjaamisen perusteet 15.9. | Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

URHEILUSEURAN HYVÄ HALLINTO -KOULUTUS KESKIVIIKKONA 21.9. KLO 17.00-20.00

 Urheiluseuran toiminta perustuu seuran omiin sääntöihin ja yhdistyslakiin. Koulutuksessa käydään läpi hyvän seurahallinnon perusteita. Hyvä hallinto luo vahvan ja kestävän pohjan seuratoiminnalle. Hyvä hallinto mahdollistaa kehittyvän ja elinvoimaisen seuratoiminnan, tiedämme miten toimia oikein ja välttää turhia riitoja seurassa. Teemoina ovat mm. päätöksenteko ja avoimuus, seuran hallituksen toiminta, jäsenyys ja maksut seurassa. Käymällä tämän koulutuksen seurajohtaja helpottaa omaa ja muidenkin seuratoimijoiden työtä seurassa. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

Urheiluseuran hyvä hallinto 21.9.2022 | Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

MEIDÄN JUTTU-PALSTA KESKISUOMALAISESSA

Keskisuomalaisessa julkaistaan palstaa ”Meidän juttu” eli Nimi lehteen – ja kuva kanssa! Voit kirjoittaa palstalle juttusi itse ja lähettää sen kuvien kera toimitukseen.
Haastamme palstalle eritoten kaikki maakunnan yhteisöt, yhdistykset ja urheiluseurat kertomaan toiminnastaan kuten menestyksistä, juhlista tai muista jutun arvoisista tapahtumista ja asioista.

Lisää tietoa ja ohjeet löytyvät osoitteesta:

https://www.ksml.fi/aihe/Meid%C3%A4n_juttu

 

KIITÄ SEURATOIMIJAA ANSIOMERKILLÄ 

 Keski-Suomen Liikunta ry:n hallitus myöntää ansiomerkkejä työstä keskisuomalaisen liikunnan ja urheilun kansalaistoiminnan ja vapaaehtoistoiminnan hyväksi.   

Lisätietoa ansiomerkeistä:  https://www.kesli.fi/kesli/ansiomerkit/ 

 

 MUISTATTEHAN PÄIVITTÄÄ SEURANNE MUUTTUNEET YHTEYSTIEDOT 

 Muuttuneista seuranne yhteystiedoista voitte ilmoittaa vastaamalla tähän viestiin tai linkin kautta:  
https://www.kesli.fi/kesli/palautelomake/  

 

 OTA SEURANTAAN KESLIN INSTAGRAM-TILI!

  @keskisuomenliikunta

 

Voit liittyä KesLin infokirjeen postituslistalle täällä:
https://www.kesli.fi/kesli/postituslista/

 Jos et halua enää saada infokirjettämme voit ilmoittaa siitä vastausviestillä tai lomakkeen kautta: https://www.kesli.fi/kesli/postituslista/

 

Leppoisia elokuun iltoja!