Syyskuun uutiskirje

8.9.2021

Tervehdys,

tässä uutiskirjeessä paljon ajankohtaista seura-asiaa. Tutustu ja tule mukaan!

 

VASTUULLINEN VALMENTAJA-VERKKOKOULUTUS

Keski-Suomen Liikunta haastaa kaikki keskisuomalaisten seurojen ohjaajat ja valmentajat suorittamaan Vastuullinen valmentaja - verkkokoulutuksen. Koulutus sopii niin kokeneille konkarivalmentajille kuin aloitteleville ohjaajillekin. Haluamme, että Keski-Suomi on urheilumaakunta, jossa valmentajat ovat vastuullisia, koulutettuja ja kehityshaluisia.
Koulutus on maksuton tämän vuoden ajan!

Lisätietoa:

Valmentaja ja ohjaaja: Olethan mukana rakentamassa entistä turvallisempaa toimintaympäristöä? - Suomen Olympiakomitea

 

Maksuton koulutus ohjaajille, valmentajille ja seurajohtajille

YHDENVERTAISUUS URHEILUSEURASSA –KOULUTUS TI 21.9.2021 KLO 17.00 - 19.00 JKL

Koulutus on suunnattu seurojen hallitusten jäsenille, työntekijöille, seuran päätösten tekijöille, ohjaajille, valmentajille, urheilijoille, liikkujille, ihan kaikille jotka toimivat tai haluaisivat toimia urheiluseurassa.

Nykyaikaisen, kehittyvän ja erinomaisuuteen pyrkivän seuran toimintaan kuuluu itseisarvona yhdenvertaisuuden edistäminen. Miten sitä käytännössä teemme?

Koulutuksessa pohditaan seura-arkea ihmisten yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Millainen seuramme on jäsenten mielestä? Miten ulkopuoliset kokevat seuramme? Mitkä asiat vaikuttavat yhdenvertaisuuden kokemiseen liikunnassa ja urheilussa? Miten jokainen voi omalla toiminnallaan edistää yhdenvertaisuutta?

Tervetuloa keskustelemaan ja pohtimaan aihetta yhdessä. Koulutuksen sisältö herättää varmasti ajatuksia uudistuvasta seuratoiminnasta.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

Yhdenvertaisuus urheiluseuratoiminnassa 21.9.2021 - Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

PETÄJÄVEDEN SEURAFOORUMI MA 13.9.2021

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:   Petäjäveden seurafoorumi - Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

LASTEN JA NUORTEN LIIKUNNAN PERUSOPINNOT JYVÄSKYLÄN AVOIMESSA YLIOPISTOSSA NYT TÄYSIN ETÄOPISKELLEN:  Tutkittua tietoa liikunnallisen elämäntavan tukemiseen

Lasten ja nuorten liikunnan perusopinnot voit opiskella nyt täysin verkon välityksellä. Näistä opinnoista saat tuoretta tutkittua tietoa, josta on hyötyä käytännön toiminnassa liikkujan polun alkuvaiheen tukemisessa. Opinnot sopivat eri aloilla, esimerkiksi liikunnan, kasvatuksen ja opetuksen parissa, työskenteleville tai ko. tehtäviä tavoitteleville.

Lisää tietoa: https://www.kesli.fi/?x254116=1406313

 

AVOIMET OVET - URHEILU KUULUU KAIKILLE!

Tokion paralympialaiset päättyivät juuri ja penkkiurheilijoille tarjoiltiin katsottavaksi ja koettavaksi huikeita suorituksia. Paralympialaiset ovat hyvä muistutus siitä, että urheilu on kaikkia varten!

Urheilun avoimuuteen ja saavutettavuuteen vaikutetaan Paralympiakomitean vetämässä Avoimet ovet -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on tukea urheiluseuroja vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastajien mukaan ottamisessa. Hanke toteutetaan yhteistyössä 12 liikunnan aluejärjestön ja seitsemän lajiliiton kanssa. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. KesLin alueelta hankkeessa on mukana 10 seuraa.

Toivomme että kaikki urheiluseurat, joilla on toimintaa vammaisille tai erityistä tukea tarvitseville liikkujille, käyvät lisäämässä seuransa tiedot "Löydä oma seura" -palveluun täällä. Palvelun kautta harrastusta etsivät ja tarjoavat löytävät toinen toisensa.
Mikäli seurasi on kiinnostunut käynnistämään toimintaa erityistä tukea tarvitseville, ole yhteydessä mira.autio(at)kesli.fi.

 

MEIDÄN JUTTU-PALSTA KESKISUOMALAISESSA – erinomainen paikka kertoa toiminnastanne!

Keskisuomalaisessa julkaistaan palstaa ”Meidän juttu” eli Nimi lehteen – ja kuva kanssa! Voit kirjoittaa palstalle juttusi itse ja lähettää sen kuvien kera toimitukseen.

Haastamme palstalle eritoten kaikki maakunnan yhteisöt, yhdistykset ja urheiluseurat kertomaan toiminnastaan kuten menestyksistä, juhlista tai muista jutun arvoisista tapahtumista ja asioista.

Palsta ei ole tarkoitettu yhdistyksen normaalista toiminnasta kertomiseen eli vuosikokoukset, matkakutsut ja muut tärkeät ennakkotiedot kannattaa edelleen julkaista Keskisuomalaisen ilmoituspalstoilla.

Jos sen sijaan yhdistys teki vaikkapa sille merkittävän ulkomaanmatkan, voi tämä olla noteerauksen paikka Meidän juttu -palstalla. Uutinen palstalla on sekin, jos yhdistys tai seuraa kerää rahaa hyvään tarkoitukseen ja luovuttaa varat saajalle.

Lisää tietoa ja ilmoituslomake löytyvät osoitteesta:

https://www.ksml.fi/aihe/Meid%C3%A4n_juttu

 

BUUSTI360 – HYVINVOINTI- JA TESTAUSPALVELUT

Oletko kiinnostunut kehosi kunnosta, halukas kehittämään työyhteisösi hyvinvointia tai testauttamaan joukkueesi suorituskykyä? Ota yhteyttä sopivan palvelun valikoimiseksi.

Lisätietoa Buusti360: https://buusti360.fi/

Ota yhteyttä:
Aikuisliikunnan kehittäjä

Jyrki Saarela p. 045 650 3771 tai jyrki.saarela(at)kesli.fi

Reippaita syyspäiviä!