Elokuinen uutiskirje

25.8.2021

Hei,

ja hyvää alkanutta syksyä! Paljon tietoa ja tapahtumia tarjolla tässä uutiskirjeessä.

 

Olympiakomitea ja Liikunnan aluejärjestöt järjestävät

NUORTEN LIIKE-WEBINAARI MA 30.8. 2021 KLO 14.00-16.00

Teemana on Malleja nuorten seuratoimintaan ja harrastamiseen. Webinaarissa kuulemme neljän eri Tähtiseuran puheenvuorot, joissa seurat kertovat nuorten toimintaan kohdistuvista Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista seuratukihankkeistaan. Tämän lisäksi esittelemme Pidetään nuoret mukana toiminnassa -viitekehyksen sekä kuulemme harrastamisen Suomen mallista ja Liikunnan aluejärjestöjen harrastamisen tukemisesta.

Ilmoittautuminen 29.8. mennessä Suomisport

Webinaariin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki nuorten seuratoiminnasta ja harrastamisesta kiinnostuneet seuratoimijat.

 

URHEILUKORTTI-INFO URHEILUSEUROILLE TI 21.9. KLO 15.00-16.00

Syyskuussa lanseerattava, mobiilikorttina ladattava Urheilukortti innostaa suomalaisia kotikatsomoista eri lajien urheilutapahtumiin. Erityisesti tavoitteena on saada tapahtumiin uusia urheilun seuraajia sekä monipuolistaa urheilun seuraamista uusiin lajeihin. Urheilukortin kautta halutaan lisätä varsinkin naisten ja nuorten urheilun arvostusta ja mielenkiintoa. Seurojen on nyt mahdollista liittyä riskittömään ja maksuttomaan yhteistyöhön Urheilukortin kanssa.

Urheilukortissa mukana Keski-Suomesta ovat jo mm.  JJK, JKU, JYP, Kampuksen Dynamo, LiigaPloki, O2 Jyväskylä ja SKI Jyväskylä.

Järjestämme yhteistyössä Urheilukortin kanssa seuroille avoimen webinaarin, jossa kerrotaan tarkemmin mobiilikortin uusista mahdollisuuksista tukea seurojen tapahtumia. Lisäksi seuroilla on mahdollista esittää tarkentavia lisäkysymyksiä Urheilukortin tuomista uusista mahdollisuuksista.

Lisätietoa:

https://www.urheilukortti.fi/

Liittymislinkin löydät täältä:

https://www.kesli.fi/?x254116=1396738

 

Maksuton koulutus

YHDENVERTAISUUS URHEILUSEURATOIMINNASSA TI 21.9. KLO 17.00-19.00

Nykyaikaisen, kehittyvän ja erinomaisuuteen pyrkivän urheiluseuran toimintaan kuuluu itseisarvona yhdenvertaisuuden esistäminen. Miten sitä käytännössä teemme?

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

 Yhdenvertaisuus urheiluseuratoiminnassa 21.9.2021 - Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

PIENTEN (ALLE 100 JÄSENTÄ) URHEILU- JA LIIKUNTASEUROJEN TAPAAMINEN MA 4.10. KLO 17.00-19.00 JYVÄSKYLÄSSÄ

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

Pienten seurojen tapaaminen 4.10. klo 17.00-19.00 - Keski-Suomen Liikunta (kesli.fi)

 

ETUKENO – TYÖMATKALIIKKUMINEN ON HUKATTU MAHDOLLISUUS

Liikkuva aikuinen ohjelman etukeno -Verkkotapahtuma 16.9. klo 10.00–11.15

Työkyky kohentuisi valtaosalla työntekijöistä, jos he liikkuisivat enemmän. Siksi työnantajan on viisasta tukea sitä, että työmatkat
taittuvat lihasvoimin sen sijaan, että töihin hurautetaan omalla autolla. Liikkuva aikuinen -ohjelman maksuton
Etukeno – Työmatkaliikkuminen on hukattu mahdollisuus -verkkotapahtuma kertoo, mitä hyötyä muutoksesta on organisaatiolle ja mitä se vaatii.
Työmatkaliikkuminen on hukattu mahdollisuus - Liikkuva aikuinen

 

KESKI-SUOMEN REITISTÖVIIKKO 15.-21.9.2021

Hienojen reitistöviikkokokemusten ja reitistöihin sekä luontoliikuntaan panostamisen kasvavan tarpeen vuoksi Keski-Suomen reitistöviikko järjestetään taas syyskuussa, 15.–21.9.2021! Lähde mukaan tekemään tulevaisuutta kanssamme reitistöjen ja luonnossa liikkumisen saralla!

Viikon tarkoituksena on nostaa tietoisuutta erilaisista lähiliikunta-, retkeily- ja matkailureiteistä sekä lisätä näiden käyttöä. Lisää tietoa löytyy:

Reitistöviikko – Meijän polku (meijanpolku.fi)

 

LUONTOTYÖPÄIVÄ PE 17.9. 2021

Seuraavaa Luontotyöpäivää vietetään perjantaina 17.9. yhtä aikaa Keski-Suomen reitistöviikon kanssa. Vinkkejä luontotyöpäivän viettoon löytyy Meijän Polun nettisivuilta ja luonto löytyy siitä sinun läheltäsi. Rohkeasti vain liikkeelle! Kun luontotyöpäiväilet somessa, käytä #luontotyöpäivä -tägiä, niin pääsemme nauttimaan luontotyöpäivästäsi kanssasi.

Luontotyöpäivä – Meijän polku (meijanpolku.fi)

 

KOHTAAMISIA LUONNOSSA – ALUEELLISET KOULUTUKSET JOUTSASSA, KEURUULLA, LAUKAASSA JA PETÄJÄVEDELLÄ  

Meijän Perhe Liikkeellä -hanke toteuttaa koulutustyöpajat kohdekunnissa syyskuussa.  Orientoivalla luennolla perehdytään tutkittuun tietoon pohjautuen luonnon hyvinvointivaikutuksiin sekä luontolähtöisyyden soveltamiseen perheitä kohtaavien ammattilaisten ja järjestötoimijoiden työssä ja toiminnassa.

Kuntakohtaisissa työpajoissa perehdytään luontoympäristöjen tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä kokemuksellisesti tutustutaan erilaisiin luontolähtöisiin toimintatapoihin ja menetelmiin.

Työpajoissa osallistujat saavat tietoa ja työkaluja sovellettavaksi perheitä eri palveluissa kohtaavien ammattilaisten sekä harrastustoiminnan arkeen.

Kohtaamisia luonnossa -koulutus on suunnattu perhekeskustoimintaan (lasten, nuorten ja perheiden palvelut ja toiminnot) kytkeytyville eri alojen ammattilaisille sekä kolmannen sektorin ja seurakuntien toimijoille. Koulutus on maksuton. Ilmoittautuminen on avoinna su 5.9.2021 saakka.

 

Työpajoihin orientoiva verkkoluento Teams-Yhteydellä ti 7.9.2021 klo 9.00–10.00.
Myös tallenteelta luennon katsominen on mahdollista työpajoihin ilmoittautuneille.

Työpajat: (tällä tietoa toteutetaan live- koulutuksina)

LAUKAA ti 21.9.2021 klo 14:30–17.00

JOUTSA ke 22.9.2021 klo 14:30–17.00

KEURUU ti 28.9.2021 klo 14:30–17.00

PETÄJÄVESI ke 29.9.2021 klo 14:30–17.00

Kohtaamisia luonnossa - Likes

 

Vähäsateisempaa loppuviikkoa toivotellen!