Seuraava Keski-Suomi -palkinto kuntoilun ja liikunnan edistäjälle

11.6.2014

Keski-Suomen liitto palkitsee vuosittain keskisuomalaisen toimijan, joka tavalla tai toisella edistää maakunnan hyvinvointia, luo yhteishenkeä tai vahvistaa Keski-Suomen identiteettiä tai imagoa.

 Seuraavan Keski-Suomi –palkinnon teema on  ”Kunnossa koko maakunta – liikuttavan hyvä Keski-Suomi”.
Nyt siis kilvan miettimään ja ehdottamaan, kuka tai mikä keskisuomalainen taho edistää yhteisöllistä liikuntaharrastusta ja/tai raivaa liikkumattomuuden esteitä? Palkintoa voi havitella yritys, kunta, seurakunta, koulu, harrastajapiiri, järjestö tai jokin muu yhteisö. Ehdotuksia tällaisen toiminnan edistäjästä voi esittää Keski-Suomen liittoon ensi vuoden alkupuolelle asti. Tarkemmat ohjeet ja ilmoituslomake tulevat myöhemmin verkkosivulle www.keskisuomi.fi.
 
Finalistit esitettyjen ehdokkaiden joukosta tulee valitsemaan esiraati, johon kuuluu kolme maakuntahallituksen edustajaa sekä kolme asiantuntijajäsentä. Asiantuntijajäseniksi on kutsuttu aluejohtaja Petri Lehtoranta Keski-Suomen liikunta ry:stä, johtaja Juha Kinnunen Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä ja pitkän linjan liikuntavaikuttaja Kirsti Partanen, joka toimii World Gymnaestrada 2015 -voimistelutapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtajana. Keski-Suomi –palkinnon voittajan finalistien joukosta valitsee olympiakomitean asettaman Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski. Palkinto jaetaan Keski-Suomen päivänä, 18.4.2015.
 
Keski-Suomi -palkinto on myönnetty kaksi kertaa. Vuoden 2012 teemana oli ”Työn iloa” ja parhaaksi työhyvinvoinnin edistäjäksi valittiin Keski-Suomen sairaanhoitopiiri. Viime vuoden palkinnon teema oli ”Meiän mesta – paras paikka nuorille” ja sen voitti Karstulan kunnan Taitava Karstula -toiminta. Toiminta kohdistui vailla ammattia ja sen vuoksi syrjäytymisvaarassa olevien nuorten kouluttamiseen rakennusalalle kunnan omistamassa osaamiskeskus Ropotissa.
 
Katso: http://www.keskisuomi.fi/nokankoputuksia/article.php?id=&selArticle=169
 
Teksti: Merja Lahti